Ο καφές «και προκαλεί και καταπολεμά τους πονοκεφάλους»
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης είναι πιθανότερο να εκδηλώνουν πονοκεφάλους περιστασιακά, περιέργως, όμως, όσοι πίνουν λίγο καφέ είναι πιθανότερο να υποφέρουν από χρόνια κεφαλαλγία, δείχνει νορβηγική μελέτη σε 50.000 εθελοντές.
36
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης είναι πιθανότερο να εκδηλώνουν πονοκεφάλους περιστασιακά, σε σχέση με όσους πίνουν λίγο καφέ. Περιέργως, όμως, όσοι καταναλώνουν λίγη καφεΐνη είναι πιθανότερο να υποφέρουν από χρόνια κεφαλαλγία, δείχνει νορβηγική μελέτησε 50.000 άτομα.
Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους στο Journal of Headache and Pain, οι ερευνητές συνιστούν σε όσους παθαίνουν πονοκεφάλους περιστασιακά να προσπαθήσουν να περιορίσουν την καφεΐνη. Αντίθετα, οι άνθρωποι με χρόνιο πονοκέφαλο (ο οποίος εμφανίζεται «14 ή περισσότερες ημέρες κάθε μήνα») ίσως μπορούν να μειώσουν την ένταση και τη συχνότητα των επεισοδίων πίνοντας καφέ.
Οι ερευνητές του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει προφανής εξήγηση για τις διαφορές που παρατηρήθηκαν στην επίδραση της καφεΐνης μεταξύ των εθελοντών, αναφέρει η ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.
Η καφεΐνη πάντως είναι γνωστό ότι προκαλεί συστολή των αγγείων και περιέχεται σε αρκετάαναλγητικά-αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Ο πονοκέφαλος μπορεί επίσης να εκδηλωθεί ως στερητικό σύμπτωμα σε άτομα που έχουν εθιστεί στην καφεΐνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίθεση στο Σίδνεϊ: Το ταξίδι των δραστών στις Φιλιππίνες πριν από τη σφαγή και ο ήρωας αστυνομικός
- Η Εφές βλέπει… Ελλάδα για μεταγραφές – Οι τρεις παίκτες που κοιτάζει ο Πάμπλο Λάσο
- Ανοσοθεραπεία στον Καρκίνο: Η επανάσταση που αλλάζει τη θεραπεία
- Οι τελικοί του NBA, οι Σικάγο Μπουλς και το Λας Βέγκας – Το τρελό διήμερο του Ντένις Ρόντμαν στην «πόλη της αμαρτίας» το 1998
- Ψάχνει μόνο νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στη Βαλένθια ο Ολυμπιακός
- Θανάσης Τσαλταμπάσης: Θα γίνει μπαμπάς για δεύτερη φορά, η συγκινητική ανάρτηση
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας τμήμα της Γραμμής 3
- Ρατσιστικό, ομοφοβικό παραλήρημα Παρασκευαΐδη (ΠΑΣΟΚ): Βλέπει τζιχαντιστές μετανάστες και gay που προσβάλλουν το χριστιανικό ιδεώδες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 16.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/marc-sendra-martorell-vXR-_zOOsEA-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442