Παρασκευή 02 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ανοιχτή την Πέμπτη η Ακρόπολη με απόφαση των συμβασιούχων

Ανοιχτή την Πέμπτη η Ακρόπολη με απόφαση των συμβασιούχων

Ανοιχτός την Πέμπτη ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, καθώς οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισαν να αναστείλουν για μία ημέρα τις κινητοποιήσεις τους. Το μέλλον της λειτουργίας του χώρου, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την ηγεσία του ΥΠΠΟ.

43

Ανοιχτός την Πέμπτη ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, καθώς οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισαν να αναστείλουν για μία ημέρα τις κινητοποιήσεις τους.

Το μέλλον της λειτουργίας του χώρου, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την ηγεσία του ΥΠΠΟ, αφού όπως ξεκαθάρισαν οι συμβασιούχοι το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου δεν ισοδυναμεί με τερματισμό των κινητοποιήσεών τους.

Τα αιτήματά μας παραμένουν, δήλωσε στη ΝΕΤ η εκπρόσωπος των συμβασιούχων, σημειώνοντας πως το τι μέλλει γενέσθαι θα κριθεί από τις επαφές που θα ακολουθήσουν με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συμβασιούχοι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο της τροπολογίας που θα κατατεθεί στη Βουλή και η οποία θα ρυθμίζει την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οσυνεχιζόμενος αποκλεισμός του Ιερού Βράχου προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος με δήλωσή του την Τετάρτη έκανε λόγο για ακατανόητο αποκλεισμό και ζήτησε να ανοίξει ο χώρος στο κοινό.

Σε δήλωσή του μετά από συνάντηση με το Σωματείο «Οι Φίλοι της Ακρόπολης» ανέφερε: «Θα ήθελα να πω ότι κατανοώ απολύτως τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων και τα αιτήματά τους και τους αγώνες που κάνουν. Αλλά για μένα είναι ακατανόητο ότι αποκλείεται ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως. Θα έλεγα ότι υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και όχι ο αποκλεισμός αυτού του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού».

Παρέμβαση για το θέμα έκαναν επίσης η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα πολιτισμού Μαρία Δαμανάκη, αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.

Το υπουργείο Πολιτισμού, από την πλευρά του, επιμένει πως με την τροπολογία που προωθείται στη Βουλή ρυθμίζεται το θέμα με την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, κάνει λόγο για «μια πολύ μικρή μειοψηφία συμβασιούχων» που«έκανε ότι δεν άκουσε την υπουργική δέσμευση για άμεση νομοθετική ρύθμιση και αγνόησε το τεράστιο εθνικό κόστος της κατάληψης του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 02 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο