Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 1.000 νίκες στην Α1 με το 97-50 επί του Πανιωνίου
Με καταιγιστική εμφάνιση συνδυάστηκε η χιλιοστή νίκη του Παναθηναϊκού σε επίπεδο Α Εθνικής και Α1 ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 97-50 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα για τη 17η αγωνιστική της Α1, διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους και ελπίζουν να «αναρριχηθούν» και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.
89
Με καταιγιστική εμφάνιση συνδυάστηκε η χιλιοστή νίκη του Παναθηναϊκού σε επίπεδο Α Εθνικής και Α1 ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 97-50 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα για τη 17η αγωνιστική της Α1, διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους και ελπίζουν να «αναρριχηθούν» και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.
Από καταβολής Α Εθνικής το 1963 το «τριφύλλι» μετράει πλέον 1.000 νίκες και 268 ήττες, αφήνοντας πίσω του τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό με 856-365 και τον Αρη με 789-447.
Στα του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή. Με τρίποντα των Φώτση και Νίκολας πήρε προβάδισμα 8-2. Ο Πανιώνιος έμεινε δυο φορές με τη μπάλα στα χέρια λόγω της πιεστικής άμυνας των «πρασίνων» και έτσι ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης.
Οι οδηγίες του τεχνικού των «κυανέρυθρων» δεν άλλαξαν τα πράγματα, αφού από τη μία οι παίκτες του δεν έβρισκαν με τίποτα το δρόμο προς το καλάθι και από την άλλη ο Ντρου Νίκολας συνέχιζε να εκτελεί από την περιφέρεια με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 15-2.
Ο Πανιώνιος για μερικά λεπτά έδειξε σημάδια ανάκαμψης και μείωσε 20-14, όμως ο Παναθηναϊκός πολύ γρήγορα ξαναπήρε διψήφια διαφορά κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 28-18.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δυσκόλεψε στην άμυνα τους γηπεδούχους μέχρι τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου και με συνεχόμενα καλάθια από τον Μπράνκο Τσβέτκοβιτς μείωσε 32-25.
Ενα τρίποντο από τον Σαρούνας Γισικεβίτσιους ήταν αυτό που αφύπνισε τον Παναθηναϊκό, που σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκε να προηγείται 44-27 ύστερα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Νίκου Χατζηβρέττα, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι.
Η διαφορά σύντομα ξεπέρασε τους 20 πόντους (52-31) με το τρίτο τρίποντο του Ντρου Νίκολας στο παιχνίδι, για να τελειώσει τελικά το ημίχρονο στο +28 (60-32), με τον Χατζηβρέττα να ξαναβρίσκει τον στόχο έξω από τα 6,25.
Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος, όμως η ευστοχία των «πράσινων» από τη γραμμή του τριπόντου (12/16) συνεχίστηκε και τους επέτρεψε να αυξήσουν το προβάδισμα τους στους 30 πόντους (66-36) με δυο εύστοχες «βόμβες» τριών πόντων από τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Αντώνη Φώτση.
Παρά το μεγάλο προβάδισμα του ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει στην άμυνα και κατάφερε αρκετές φορές να «χτυπήσει» στον αιφνιδιασμό, ολοκληρώνοντας έτσι την τρίτη περίοδο με τη διαφορά στους 40 πόντους (80-40).
Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν το έβλεπαν έτσι και συνέχισαν να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Πανιωνίου σε άμυνα και επίθεση.
Οι «κυανέρυθροι» έκαναν σχεδόν πέντε λεπτά να πετύχουν καλάθι και όταν αυτό ήρθε από τρίποντο του Λιβόν Κένταλ το σκορ ήταν 87-43. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους παίκτες του «τριφυλλιού» να πανηγυρίζουν την 1.000ή νίκη τους στο πρωτάθλημα παρέα με τους 10.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τελικό σκορ 97-50.
Τα δεκάλεπτα: 28-18, 60-32, 80-40, 97-50
Διαιτητές: Ζαβλανός-Τανατζής-Μάνος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 11 (3), Κέτσμαν 3 (1), Σπανούλης 11, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 9, Φώτσης 6 (2), Χατζηβρέττας 11 (3), Νίκολας 16 (4), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7 (1), Πέκοβιτς 8, Σάκοτα 9 (1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 2, Τσβέτκοβιτς 11 (2), Ζορόσκι 2, Γεωργαλής, Καλαμπόκης 7 (1), Μάιλς 7, Μπάξτερ 4, Κένταλ 11 (1), Γιαννούλης 6.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» με Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442