Αρμάνι εναντίον Ντόλτσε & Γκαμπάνα με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου
Η δήλωση του Τζόρτζιο Αρμάνι ότι «τώρα αντιγράφουν, στο μέλλον θα μάθουν» έδωσε την αφορμή για να βγουν τα μαχαίρια στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Ο Ιταλός μόδιστρος αναφερόταν στους διάσημους σχεδιαστές Ντόλτσε & Γκαμπάνα.
Τα μαχαίρια βγήκαν στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, όταν ο Τζόρτζιο Αρμάνι κατηγόρησε τους Ντόλτσε & Γκαμπάνα ότι τον αντιγράφουν.
Σύμφωνα με το BBC, η κόντρα ξέσπασε μετά την επίδειξη ανδρικής μόδας των δύο σχεδιαστών και αφού ο Ιταλός μόδιστρος τούς κατηγόρησε πως αντέγραψαν το στιλ του στα παντελόνια που παρουσίασαν.
Μετά το δικό του σόου, ο Αρμάνι είπε: «Προς το παρόν αντιγράφουν, στο μέλλον θα μάθουν».
Αμεση ήταν η αντίδραση των Ντόλτσε & Γκαμπάνα:
«Σίγουρα έχουμε πολλά να μάθουμε, αλλά όχι από αυτόν» είπαν και, χωρίς καμία διάθεση να δώσουν τέλος στη διαμάχη, υποστήριξαν ότι ο Ιταλός σχεδιαστής δεν αποτέλεσε ούτε στιγμή πηγή έμπνευσης για αυτούς και ότι σταμάτησαν να παρακολουθούν τις επιδείξεις του εδώ και χρόνια.
«Όπως συνήθιζε να λέει και ο Πικάσο, το να αντιγράψεις τους άλλους είναι αναπόφευκτο. Το να αντιγράφεις, όμως, τον εαυτό σου δείχνει έλλειψη φαντασίας» σημείωσαν.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.