Με άλλο… αέρα θα πάει η ΑΕΚ στην Γαλλία μετά το 91-82 επί της Σολέ
Η ΑΕΚ επικράτησε 91-82 της Σολέ στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Β προκριματική φάση του EuroCup Ανδρών και θα ταξιδέψει στη Γαλλία για τον αγώνα ρεβάνς στις 27 Νοεμβρίου, με στόχο να διαφυλάξει τη διαφορά των εννέα πόντων και να προκριθεί στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.
Η ΑΕΚ επικράτησε 91-82 της Σολέ στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Β προκριματική φάση του EuroCup Ανδρών και θα ταξιδέψει στη Γαλλία για τον αγώνα ρεβάνς στις 27 Νοεμβρίου, με στόχο να διαφυλάξει τη διαφορά των εννέα πόντων και να προκριθεί στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.
Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο η «Ένωση» βασιζόμενη στην καλή άμυνα και στις επιλογές των Ταπούτου, Βασίλιεβιτς στην επίθεση, μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό της και στο 16 να ξεφύγει με 13 πόντους (42-29). Οι Γάλλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η τρίποντη «βόμβα» του Πάβιτς στην εκπνοή του δευτέρου δεκαλέπτου διατήρησε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (50-38).
Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ πέρασε το παιχνίδι μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και ο Μπάρλος στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών. Η διαφορά μάλιστα έφτασε ακόμη και τους 16 πόντους (60-44, στο 25), πριν η έλλειψη διάρκειας κάνει την εμφάνιση της και παραλίγο να στοιχίσει στην Ενωση. Οι Γάλλοι με κορυφαίο τον Ντε Κολό μείωσαν με τη λήξη του δεκαλέπτου σε 69-62, ενώ στο 36 έφτασαν μία ανάσα από την ανατροπή (80-77).
Ωστόσο, ένα τρίποντο του Ταπούτου από τα 6.25 και η ψυχραιμία των συμπαικτών του στα υπολειπόμενα τέσσερα λεπτά οδήγησαν την ΑΕΚ εκ του ασφαλούς στη νίκη με 91-82.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.