Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ο Μάσεϊ που δεν είναι… εξωγήινος, οι φανέλες που έπαιξαν και ο κόσμος που νίκησε

Ο Μάσεϊ που δεν είναι… εξωγήινος, οι φανέλες που έπαιξαν και ο κόσμος που νίκησε

Ο Αρης υποδέχθηκε την Τσιμπόνα, τη νίκησε αλλά όπως εκτίμησε μετέπειτα ο Γιώργος Καλαϊτζής «κάποιες κίτρινες φανέλες έπαιξαν μπάσκετ και κέρδισε ο κόσμος του Αρη». Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, πάντως, ο τζερεμάι Μάσεϊ διέψευσε ότι είναι... εξωγήινος! Ένσταση κατέθεσε η Τσιμπόνα.

89

Ο Αρης υποδέχθηκε την Τσιμπόνα, τη νίκησε αλλά όπως εκτίμησε μετέπειτα ο Γιώργος Καλαϊτζής «κάποιες κίτρινες φανέλες έπαιξαν μπάσκετ και κέρδισε ο κόσμος του Αρη».

Και εξήγησε:

«Αυτό που συνέβη ήταν ανεπανάληπτο. Ο κόσμος έκανε σπουδαία πράγματα και ήταν πραγματικά απίστευτος ο τρόπος που στήριξε την ομάδα όταν ήμασταν πίσω στο σκορ και δεν παίζαμε καλά».

Η αλήθεια είναι ότι ο Αρης σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, άρμεξε την αγελάδα, αλλά κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα. Δηλαδή, δύο φορές ροκάνισε τη διαφορά με χαρακτηριστική δυσκολία διαφορά που είχε αποκτήσει η Τσιμπόνα, αλλά με χαρακτηριστική ευκολία της επέτρεψε να ξεφύγει και πάλι.

«Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Τις δύο πρώτες, ισορροπήσαμε το παιχνίδι αλλά τους επιτρέψαμε να ξεφύγουν. Νομίζω ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο κάναμε μια σπουδαία προσπάθεια, ενώ ο κόσμος έκανε το ίδιο για σαράντα αγωνιστικά λεπτά»όπως είπε και ο Γκόρντον Χέρμπερτ.

«Δεν μας αρέσει να πηγαίνουν έτσι τα παιχνίδια. Μέσα από αυτούς τους αγώνες δείχνει τον χαρακτήρα σου ως ομάδα. Εμείς λοιπόν κάναμε μια εξαιρετική τελευταία περίοδο με την Μάλαγα, το ίδιο κάναμε και σήμερα και αποδείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ» συμπλήρωσε.

Επί της ουσίας, οι αριθμοί έγραψαν ότι ο Αρης έπειτα από τρεις αγωνιστικές βρίσκεται αήττητος στην κορυφή του ομίλου. Είναι επίσης αλήθεια ότι οφείλει σε μεγάλο βαθμό την νίκη και στον Τζερεμάια Μάσεϊ (σ.σ. ποιος όμως μπορεί να παραγνωρίσει την εξαιρετική άμυνα του Ρεϊσόν Τέρι ή τη μεταμόρφωση του Σεραπίνας).

«Εγώ τα περί tendex τα ακούω… βερεσέ. Αυτά που δίνει ο Τζερεμάια στην ομάδα δεν φαίνονται στη στατιστική. Το tendex μειώνει τις υπηρεσίες που προσφέρει. Κάνει πολλά περισσότερα»είπε ο Γιώργος Καλαϊτζής, ενώ το εγκώμιο του Αμερικάνου έπλεξε και ο Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ο ίδιος ο Μάσεϊ σχολίασε, πάντως, για την απόδοσή του:

«Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Από τον πλανήτη Γη είμαι. Μην σας μπαίνουν σκέψεις».

Από την άλλη πλευρά, θα ήταν αδικία να μην συμπεριληφθεί στα στοιχεία που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα και η εξαιρετική άμυνα του Τσαλδάρη στον Τρε Κέλι κι αφού «απέτυχαν» σε αυτή την αποστολή οι κλασικοί πόιντ γκαρντ του Αρη.

«Δεν παίξαμε καλά, αλλά κερδίσαμε. Ήταν λοιπόν μια πολύ μεγάλη νίκη, αλλά τη χρωστάμε στον κόσμο μας. Έχουμε μαζέψει εμπειρίες από πέρυσι κι αυτό φαίνεται στους τρεις πρώτους αγώνες της Ευρωλίγκα»σημείωσε ο Τσαλδάρης.

Ο Γιόζιπ Βράνκοβιτς είδε την ομάδα του να έχει ρόλο κυριάρχου του παιχνιδιού για τουλάχιστον 32 λεπτά. Ο Κροάτης παρότι δεν μετράει πολλές ημέρες στους πάγκους έδειξε ότι είναι πράγματι ταλέντο. Βέβαια, μετά το παιχνίδι τα έριξε εμμέσως στους διαιτητές.

«Ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν περιμέναμε να συμβούν κάποια πράγματα. Χάσαμε τον έλεγχο. Κάναμε 19 λάθη και είναι πολλά. Αλλά αυτή η παράβαση με τη μπάλα, καταλογίστηκε αρκετές φορές εις βάρος μας. Συν τοις άλλοις δεν μας δόθηκαν κάποια φάουλ με αποτέλεσμα να κλονιστεί η αυτοπεποίθησή μας»είπε ο τεχνικός της Τσιμπόνα.

«Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και δεν το πετύχουμε. Στο τέλος συνέβη κάτι παράξενο»είπε με νόημα ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

Μετά το τέλος του αγώνα οι άνθρωποι της Τσιμπόνα κατέθεσαν ένσταση, καθώς θεωρούν πως το καλάθι του Τέρι 1:07 πριν τη λήξη του αγώνα (70-70) ήταν εκπρόθεσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο