Διαβόητος Βρετανός χάκερ θα εκδοθεί για δίκη στις ΗΠΑ
Ο Βρετανός χάκερ Γκάρι ΜακΚίνον, κατηγορούμενος από την Ουάσινγκτον για τη «μεγαλύτερη εισβολή σε στρατιωτικούς υπολογιστές όλων των εποχών», έχασε την έφεση που είχε καταθέσει για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Ο Βρετανός χάκερ Γκάρι ΜακΚίνον, κατηγορούμενος από την Ουάσινγκτον για τη «μεγαλύτερη εισβολή σε στρατιωτικούς υπολογιστές όλων των εποχών», έχασε την έφεση που είχε καταθέσει για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Ο ΜακΚίνον συνελήφθη το 2002 με την κατηγορία ότι σε διάστημα ενός έτους απέκτησε παράνομα πρόσβαση σε 97 υπολογιστές κρατικών αμερικανικών υπηρεσιών, όπως το Πεντάγωνο, η NASA, o στρατός και το ναυτικό. Ο ίδιος ομολογεί ότι συνδέθηκε χωρίς άδεια στα δίκτυα, αρνείται όμως ότι προκάλεσε ζημιές 700.000 δολαρίων όπως κατηγορείται.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε την Τρίτη την έφεση που είχε καταθέσει ο χάκερ κατά προηγούμενης δικαστικής απόφασης για την έκδοσή του, την οποία είχε υπογράψει ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Τζον Ρέιντ.
Ο ΜακΚίνον, σήμερα 41 ετών είχε δηλώσει ότι παραβίασε τα αμερικανικα συστήματα αναζητώντας αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ αποκρύπτουν πληροφορίες για επισκέψεις εξωγήινων. Οι δικαστές, ωστόσο, επισήμαναν ότι ο χάκερ άφησε μηνύματα στους υπολογιστές με τα οποία ασκούσε κριτική στην αμερικανική πολιτική.
Αν κριθεί ένοχος στις ΗΠΑ, ο ΜακΚίνον αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 70 ετών και χρηματικό πρόστιμο έως και 1,75 εκατ. δολαρίων.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.