Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα δημιουργηθεί το νέο Μουσείο Γκουγκενχάιμ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέλεξε το Ίδρυμα Γκουγκενχάιμ για τη δημιουργία του νέου μουσείου του. Το νέο Μουσείο θα έχει έκταση 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, θα σχεδιαστεί από τον Φρανκ Γκέρι και τα εγκαίνια αναμένονται σε πέντε χρόνια.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επέλεξε το Ίδρυμα Γκουγκενχάιμ για τη δημιουργία του νέου μουσείου του. Το νέο Μουσείο θα έχει έκταση 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, θα σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, ενώ τα εγκαίνια αναμένονται σε πέντε χρόνια.
Το Μουσείο Γκουγκενχάιμ του Αμπού Ντάμπι θα είναι το τελευταίο που θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Solomon R. Guggenheim, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει τα αντίστοιχα μουσεία στη Νέα Υόρκη, τη Βενετία, το Μπιλμπάο, το Βερολίνο και το Λας Βέγκας.
«Πιστεύομε ότι η Μέση Ανατολή είναι από τις πλέον ανερχόμενες περιοχές σε θέματα σύγχρονης τέχνης» δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος Τόμας Κερνς.
Μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης των ΗΠΑ, ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι σημείωσε ότι η αραβική έρημος του δημιουργεί διαφορετική αίσθηση από την αντίστοιχη της Καλιφόρνια, όπου ζει.
«Έχω παίξει με το μπλε του νερού, το χρώμα της άμμου, τον ουρανό και τον ήλιο. Πρέπει να είναι κάτι που να έχει νόημα σε εκείνη την περιοχή, γιατί αν φέρεις ένα στοιχείο που δεν αρέσει, δεν θα αποδώσει.»
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».