Έναντι 10 εκατ. δολαρίων αναμένεται να δημοπρατηθεί πορτραίτο του Τζ.Ουάσινγκτον
Έναντι του αστρονομικού ποσού των 10 εκατ. δολαρίων αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Christies στη Νέα Υόρκη το πορτραίτο του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ουάσινγκτον, που φιλοτέχνησε ο Τζορτζ Γουίλσον Πιλ, το 1779.
Έναντι του αστρονομικού ποσού των 10 εκατ. δολαρίων αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Christies στη Νέα Υόρκη το πορτραίτο του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ουάσινγκτον, που φιλοτέχνησε ο Τζορτζ Γουίλσον Πιλ, το 1779.
Το πορτραίτο είναι ένα από τα οκτώ ολόσωμα πορτραίτα του πρώτου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών που υπογράφει ο Πιλ και το μοναδικό που ανήκει σε ιδιωτική συλλογή.
Μέχρι τώρα, το ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία (8,1 εκατ. δολάρια) κατείχε το πορτραίτο του Ουάσινγκτον διά χειρός Γκίλμπερτ Στιούαρτ.
Σύμφωνα με το BBC, η δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
Ο πίνακας είναι μέρος της συλλογής έργων τέχνης της Νάταλι Νόλτον Μπλερ, που πέθανε το 1951. Είχε αγοράσει μαζί με τον σύζυγό της το ολόσωμο πορτραίτο του Τζ.Ουάσινγκτον το 1919.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας