Βρέθηκε χαμένο χειρόγραφο του λόρδου Βύρωνα
Χειρόγραφο του λόρδου Βύρωνα, που θεωρείτο χαμένο για πολλά χρόνια, βρήκε τυχαία βιβλιοθηκάριος του UCL του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το χειρόγραφο, ένα ποίημα για τη φιλία και τη μνήμη, βρέθηκε μέσα σε βιβλίο του 1810.
38
Χειρόγραφο του λόρδου Βύρωνα, που θεωρείτο χαμένο για πολλά χρόνια, βρήκε τυχαία βιβλιοθηκάριος του UCL του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Σύμφωνα με το BBC, η βιβλιοθηκάριος Σούζαν Στιντ βρήκε το χειρόγραφο ποίημα μέσα στο βιβλίο The Pleasures of Memory του Σάμιουελ Ρότζερς, έκδοση του 1810.
«Ήξερα ότι ο Βύρωνας και ο Ρότζερς γνωρίζονταν και έτσι πίστεψα ότι ήταν αυθεντικό» είπε η Στιντ.
Το ποίημα, που μιλά για τη φιλία και τη μνήμη χρονολογείται από τις 12 Απριλίου 1812. Εμφανίστηκε τυπωμένο τέσσερα χρόνια αργότερα σε μια ποιητική συλλογή.
Ο Σάμιουελ Ρότζερς ήταν μαικήνας των τεχνών και ποιητής. Το The Pleasures of Memory θεωρείται το σημαντικότερο έργο του. Πρωτοεκδόθηκε το 1792 και μέχρι το 1806 έκανε 15 εκδόσεις.
Το 1793 ο Ρότζερς δημιούργησε έναν λογοτεχνικό κύκλο στο Λονδίνο, στον οποίο συμμετείχαν συγγραφείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και ηθοποιοί.
Συνήθιζε να χαρίζει υπογεγραμμένα από τον ίδιο αντίτυπα του βιβλίου του σε φίλους. Ένα από αυτά, με αφιέρωση στον λόρδο Βύρωνα, ήταν και το αντίγραφο που βρέθηκε στη βιβλιοθήκη του UCL.
Την αυθεντικότητα του χειρογράφου επιβεβαίωσαν διάφοροι μελετητές του Βύρωνα.
Αν και στην αρχή ο Βύρωνας μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Ρότζερς, αργότερα στράφηκε εναντίον του γράφοντας μια πικρή σάτιρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με νέα άνοδο της θερμοκρασίας
- Αλάτι και κατάθλιψη: Μια περίεργη σχέση
- «Αυτός δεν είναι πόλεμος χωρίς τέλος» λέει ο Νετανιάχου για την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν
- Πότε και πώς συμφέρει η εξαγορά πλασματικών ετών
- Αλλάζει γούστα η Ευρώπη στα ταξίδια της: Έτσι απαντά στην κλιματική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442