Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Θεατρικών Έργων
Οι Μιχαήλ Άνθης, Μιχάλης Κόκκορης, Κώστας Καραστάθης και Μαρία Τρανού είναι οι μεγάλοι νικητές των Κρατικών Βραβείων Θεατρικών Έργων έτους 2005. Τα ονόματα των βραβευθέντων ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από το υπουργείο Πολιτισμού.
Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από το υπουργείο Πολιτισμού οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Θεατρικών Έργων έτους 2005.
Ειδικότερα, στον διαγωνισμό Κρατικού Βραβείου Συγγραφής Θεατρικού Έργου το Α΄Βραβείο απονέμεται στον Μιχαήλ Άνθη για το έργο του«Eva dot com» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Αχιλλέας Θεολόγος. Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου είναι 9.000 ευρώ.
Το Β΄Βραβείο -που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ- απονέμεται στον Πολυχρόνη Κουτσάκη, για το έργο του «Όταν ήταν ευτυχισμένος», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Βασίλης Κούρτης, ενώ το Γ΄Βραβείο (3.000 ευρώ) απονέμεται από κοινού στους Αστέριο Τσίκρα για το έργο του «Μ’ ένα ζευγάρι φτερά», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Άγγελος, και Βασίλη Κατσικονούρη για το έργο του «Η φανέλλα», που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Νικόδημος.
Όσον αφορά στο διαγωνισμό Κρατικού Βραβείου για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς, το Α΄Βραβείο απονέμεται από κοινού στους Μιχάλη Κόκκορη για το έργο του Γιατί η Μαντόνα κι όχι εγώ», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Αλέξανδρος Εφραίμ και Κώστα Καραστάθη για το έργο του «Μία Σταύρωση που έμεινε μισή», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Χαρίνοστος. Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 8.000 ευρώ.
Το Β΄Βραβείο (5.000 ευρώ) απονέμεται από κοινού στους Χαρίλαο Βεκρή για το έργο του «Έναντι ελπίδας – κάτωθεν ευτυχίας», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Βατσιμάνης και Ελισάβετ Κωνσταντοπούλου για το έργο της «Για πλάκα…», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Auravita.
Το Γ΄Βραβείο (3.000) απονέμεται από κοινού στους Κατερίνα Μπέη για το έργο της «Σου μιλάω», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Κατερίνα Λεβίδου, και Ιόλη-Φιλουμένη Ανδρεάδη για το έργο της «Στην πόλη», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Πράκτωρ Τριπλο – Χ.
Τέλος, στον διαγωνισμό Κρατικού Βραβείου Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου το Α΄Βραβείο απονέμεται στη Μαρία Τρανού για το έργο της «Εκεί που φυτρώνουν οι Λιρόμιοι», το οποίο υπέβαλε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο Αγγελική Ιωάννου. Το χρηματικό έπαθλο του Βραβείου αυτού είναι 8.000 ευρώ.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας