«Ο Κώδικας Ντα Βίντσι» ανακηρύχθηκε το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς στη Βρετανία
Το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο των τελευταίων χρόνων, που έχει προκαλέσει την οργή της Καθολικής Εκκλησίας και δίχασε τους κριτικούς, Ο Κώδικας Ντα Βίντσι, ανακηρύχθηκε καλύτερο βιβλίο της χρονιάς κατά την απονομή των Βρετανικών Βραβείων Λογοτεχνίας.
Το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο των τελευταίων χρόνων, που έχει προκαλέσει την οργή της Καθολικής Εκκλησίας και δίχασε τους κριτικούς, Ο Κώδικας Ντα Βίντσι του Νταν Μπράουν, ανακηρύχθηκε καλύτερο βιβλίο της χρονιάς κατά την απονομή των Βρετανικών Βραβείων Λογοτεχνίας.
Ο Νταν Μπράουν, ο συγγραφέας του βιβλίου που έχει πουλήσει περισσότερα από 17 εκατομμύρια αντίτυπα, δήλωσε σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του πως «είναι ευχαριστημένος που το βιβλίο του προκάλεσε τόσες πολλές συζητήσεις».
Ωστόσο, ο Μπράουν δεν πήρε το βραβείο του καλύτερου συγγραφέα, το οποίο απέσπασε η Σίλα Χάνκοκ για το βιβλίο της με θέμα τη ζωή της με τον ηθοποιό Τζον Το.
Ο Μπράουν, Αμερικανός πρώην καθηγητής που εμφανίζεται πολύ σπάνια δημοσίως, ξεκαθάρισε τη θέση του: «Για την ιστορία, είναι ένα μυθιστόρημα» είπε για τον Κώδικα Ντα Βίντσι, που δίνει μια άλλη διάσταση για τη ζωή του Ιησού.
Τα σημαντικότερα από τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν:
* Βιογραφία της Χρονιάς: My Life του Μπιλ Κλίντον * Παιδικό Βιβλίο της Χρονιάς: The Gruffalos Child των Τζούλια Ντόναλντσον και Αξελ Σέφλερ * Θρίλερ της Χρονιάς: Fleshmarket Close του Ιάν Ράνκιν * Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα: Σουζάνα Κλαρκ για το βιβλίο Jonathan Strange & Mr. Norrell * Βραβείο συνολικής προσφοράς στη λογοτεχνία: στον σερ Τζον Μόρτιμερ
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.