Κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής της «Κραυγής» η νορβηγική αστυνομία
Ζήτημα ημερών φαίνεται να είναι η εξιχνίαση της κλοπής του πίνακα «Η κραυγή», σύμφωνα τουλάχιστον με τη νορβηγική αστυνομία. Ανώτερος αξιωματικός δήλωσε ότι οι Αρχές γνωρίζουν ήδη τα ονόματα τριών από τους δράστες, μάλιστα με «πλούσιο» ιστορικό.
30
Ζήτημα ημερών φαίνεται να είναι η εξιχνίαση της κλοπής του πίνακα Η κραυγή, σύμφωνα τουλάχιστον με τη νορβηγική αστυνομία. Ανώτερος αξιωματικός δήλωσε ότι οι Αρχές γνωρίζουν ήδη τα ονόματα τριών από τους δράστες, μάλιστα με «πλούσιο» ιστορικό.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE), η αστυνομία έφτασε στους δράστες μέσω του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.
Το όχημα βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από ένα αγρόκτημα στα περίχωρα του Όσλο αρκετές εβδομάδες προτού καταγραφεί η κλοπή.
Η αστυνομία επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος και τελικά κατάφερε να εντοπίσει τουλάχιστον τρεις από τους δράστες.
Λόγω της φύσης του περιστατικού, οι Αρχές δεν ανακοινώνουν περισσότερα στοιχεία, αλλά διαβεβαιώνουν ότι πολύ σύντομα θα λήξει αυτή η ιστορία.
Ο πίνακας του Νορβηγού ζωγράφου Έντβαρντ Μουνχ εκλάπη τον Αύγουστο από το Μουσείο Μουνχ της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας και μάλιστα στο φως της ημέρας. Οι δράστες αφαίρεσαν και έναν ακόμα πίνακα.
Η Κραυγή είχε κλαπεί επίσης το 1994 και βρέθηκε τρεις μήνες αργότερα. Για την υπόθεση εκείνη είχαν συλληφθεί τρεις Νορβηγοί. Ο πίνακας δεν ήταν ασφαλισμένος, λόγω του ότι είναι μοναδικός και κατά συνέπεια είναι σχεδόν αδύνατον να πωληθεί στη μαύρη αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
- Ο χειμώνας επιστρέφει: Η κινηματογραφική μεταφορά του Game of Thrones βρίσκεται στα σκαριά
- Live: Σε εξέλιξη συνεδρίαση στη Βουλή – Τοποθέτηση Μητσοτάκη για Μέση Ανατολή και παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαρτίου
- Οι φοβεροί και τρομεροί Σπερς σάρωσαν τα βραβεία του μήνα στο ΝΒΑ (pic, vid)
- Από τη Σαρακοστή στο Πάσχα: Το νέο τεύχος συνταγών της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Θεσσαλονίκη: Σε άθλιες συνθήκες ζούσαν 68 σκυλιά – Σύλληψη 55χρονου και πρόστιμο 68.500 ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442