Τελευταία η Ελλάδα στη διείσδυση του Διαδικτύου μεταξύ των χωρών της EE
H Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες της ΕΕ με τη μικρότερη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και Διαδικτύου και τη μεγαλύτερη κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για τη διάδοση των νέων τεχνολογιών στις χώρες της Ένωσης.
36
H Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες της ΕΕ με τη τη μεγαλύτερη χρήση κινητών τηλεφώνων και τη μικρότερη ηλεκτρονικών υπολογιστών και Διαδικτύου. Η Ελλάδα είναι μάλιστα η χώρα με το μικρότερο ποσοστό χρηστών του Internet -13,2 χρήστες ανά 100 κατοίκους.
Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat για τη διάδοση των νέων τεχνολογιών στις χώρες της ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ο αριθμός των προσωπικών υπολογιστών στην Κοινότητα αυξήθηκε κατά 9% το 2001. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις Σκανδιναβικές χώρες, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία, ενώ η Ελλάδα (8 υπολογιστές ανά 100 κατοίκους) και η Πορτογαλία (12 ανά 100 κατοίκους) απέχουν πολύ από τον κοινοτικό μέσο όρο που φθάνει το 31%
Όσον αφορά τους χρήστες του Διαδικτύου τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Σουηδία (51,8 χρήστες ανά 100 κατοίκους) και η Φιλανδία (43,1%), ενώ η Ελλάδα έχει ακόμα το χαμηλότερο ποσοστό, 13,2%.
Συγκριτικά οι ΗΠΑ εμφανίζουν ποσoστά 52,2% και η Ιαπωνία 45,5%. Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου τον Ιούνιο του 2002, το 40% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών είχε πρόσβαση στο ίντερνετ. Το προβάδισμα διατηρούν πάντα οι σκανδιναβικές χώρες, ενώ η Ελλάδα έρχεται τελευταία, αφού μόνο το 9% των νοικοκυριών της έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Πάντως, η περιορισμένη διάδοση των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα δεν αφορά τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Αντιθέτως, στον τομέα αυτόν συγκαταλέγεται στις χώρες με τις περισσότερες συνδέσεις (75,4 ανά 100 κατοίκους), όταν ο κοινοτικός μέσος όρος φθάνει το 73,5%. Προηγούνται το Λουξεμβούργο (98%), η Ιταλία (84%), καθώς και η Αυστρία, η Σουηδία και η Φιλανδία (με 84%). Επονται η Γερμανία (68%) και η Γαλλία (63%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αττική: Συνελήφθη ένας άντρας για διακίνηση ροζ κοκαΐνης
- Επίδομα παιδιού Α21: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
- Τι συμβαίνει όταν ποντίκια εργαστηρίου απελευθερώνονται στο λιβάδι
- Ξύλο σε αγώνα πρωταθλήματος Νέων στην Ισπανία – Εισέβαλαν στο γήπεδο και οι γονείς! (vids)
- Οικονομία: Από τους Baby Boomers στην Gen Z – Πώς επενδύει τα χρήματά της η κάθε γενιά
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442