Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επίκειται εξαγορά της Napster από την Bertelsmann, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα

Επίκειται εξαγορά της Napster από την Bertelsmann, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα

Στην εξαγορά της Napster, της εταιρείας που έχει συνδέσει το όνομά της με τη δωρεάν ανταλλαγή αρχείων μουσικής μεταξύ χρηστών του Διαδικτύου προσανατολίζεται ο γερμανικός κολοσσός των ΜΜΕ, Bertelsmann.

39

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bertelsmann, Τόμας Μίντλχοφ επιβεβαίωσε την πρόθεση του γερμανικού κολοσσού των ΜΜΕ να εξαγοράσει εξ ολοκλήρου τη γνωστή υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων μεταξύ χρηστών του Διαδικτύου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σήμερα, Δευτέρα.


Ο Τ.Μίντλχοφ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα φέρεται να δηλώνει ότι η Bertelsmann πρόκειται να αγοράσει τα πακέτα μετοχών μεγάλων επενδυτών, όπως της Hummer Winblad Venture Partners και του Τζον Φάνινγκ, θείου του ιδρυτή της Napster, Σον Φάνινγκ.


Η Bertelsmann προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με τη Napster τον Οκτώβριο του 2000, με βάση την οποία προσέφερε οικονομική βοήθεια στην ταλαιπωρημένη τότε εταιρεία για να αντιμετωπίσει τις δισκογραφικές εταιρείες που την είχαν μηνύσει για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας. Μέσα σε ένα χρόνο υπολογίζεται, όπως μεταδίδει το ZDNet, ότι ο γερμανικός κολοσσός είχε ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια (113,76 εκατ. ευρώ) για τη στήριξη της Napster.


Φήμες για εξαγορά της Napster κυκλοφορούν από καιρό. Ωστόσο οι όποιες διαπραγματεύσεις διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφότου ο Τζον Φάνινγκ κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο του Ντελαγουέαρ ενάντια σε δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με σκοπό την αποπομπή τους από το συμβούλιο.


Η Napster αναμενόταν να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της -η παροχή τους έχει σταματήσει από τον περασμένο Ιούνιο- έναντι όμως συνδρομής. Ωστόσο, την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ανακοινώθηκε ότι τα σχέδιά της αναβάλλονται επ αόριστον. Εμπόδιο στην αναμόρφωσή της στάθηκε η αδυναμία να βρεθεί η χρυσή τομή με τις δισκογραφικές εταιρείες που την έχουν μηνύσει.


Παρά ταύτα όμως, το ηγετικό στέλεχος της Bertelsmann δηλώνει ότι η Napster έχει ακόμα το περιθώριο να αναδειχθεί στη θέση της καλύτερης μουσικής υπηρεσίας στο Διαδίκτυο.





Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο