Η αμερικανική κυβέρνηση συμβιβάστηκε με τη Microsoft λόγω ανεπαρκών επιχειρημάτων
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης παραδέχθηκε την Τετάρτη ότι οδηγήθηκε σε συμβιβασμό με τη Microsoft επειδή διέκρινε ότι δεν θα μπορούσε να αποδείξει ότι η εταιρεία διατήρησε το μονοπώλιό της με αθέμιτα μέσα.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης οδηγήθηκε σε συμβιβασμό με τη Microsoft επειδή δεν απέδειξε ότι η εταιρεία διατήρησε τη μονοπωλιακή της θέση στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για προσωπικούς υπολογιστές μόνο χάρη σε αθέμιτα ανταγωνιστικά μέσα. Με τη δήλωση αυτή ξεκίνησε την Τετάρτη η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της δικαστού Κόλιν Κόλαρ Κόουτλι, μετά το πέρας της οποίας θα κριθεί εάν ο προτεινόμενος διακανονισμός ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση, εννέα πολιτείες και τη Microsoft εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και άρα θα πρέπει να γίνει δεκτός ή αν όχι, να απορριφθεί.
«Κατεβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες για να το αποδείξουμε, δεν τα καταφέραμε όμως…» δήλωσε ο επικεφαλής των δικηγόρων του αμερικανικού υπουργείου, Φίλιπ Μπεκ. «Εάν αποφασίζαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και άρα τη δικαστική διαμάχη, ίσως να οδηγούμαστε σε αρνητικό αποτέλεσμα, εις βάρος μας» πρόσθεσε ο Μπεκ. Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο προτεινόμενος διακανονισμός θα λειτουργήσει προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Το ίδιο φυσικά υποστήριξε και ο επικεφαλής των συνηγόρων της Microsoft, Τζον Ουόρντεν.
Ο συνήγορος της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού τόνισε ότι η Microsoft έκανε αρκετές υποχωρήσεις, τις οποίες «δεν ήταν καν υποχρεωμένη από τις συνθήκες να κάνει αλλά το έπραξε επειδή ήθελε να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις αρμόδιες σε θέματα ανταγωνισμού αρχές», όπως μεταδίδει το CNet.
Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την έκθεση των επιχειρημάτων των εννέα πολιτειών που δέχθηκαν το συμβιβασμό και ακολουθούν δεκάλεπτες καταθέσεις από τρίτους που διαφωνούν με τον προτεινόμενο διακανονισμό: το Αμερικανικό Ινστιτούτο περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού (AAI), την εταιρεία τηλεπικοινωνιών SBC Communications και την εμπορική κοινοπραξία ProComp. Το ΑΑΙ χρηματοδοτείται και από την Oracle, έναν από τους μεγάλους ανταγωνιστές της Microsoft. Στην κοινοπραξία ProComp συμμετέχουν μεταξύ άλλων η AOL Time Warner, η Oracle και η Sun Microsystems και τα μέλη της ισχυρίζονται ότι η Microsoft δεν θα ήταν σε θέση να επεκτείνει το μονοπώλιό της από την αγορά λειτουργικών συστημάτων σε άλλους τομείς εάν δεν χρησιμοποιούσε αθέμιτα μέσα για να κατατροπώσει το πρόγραμμα πλοήγησης της Netscape και τη γλώσσα προγραμματισμού της Sun, Java.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας