Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο 1-0: Δεύτερη νίκη και τελικός κόντρα στην Ατλέτικο!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Αν και το 1-0 με το οποίο είχε νικήσει στο Μπιλμπάο στο πρώτο παιχνίδι ήταν «εύθραυστο», η Σοσιεδάδ όχι μόνο το υπερασπίστηκε απόψε (4/3) στην έδρα της, αλλά νίκησε εκ νέου την Αθλέτικο με το ίδιο σκορ (1-0). Αντίπαλος στον τελικό η Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία μία ημέρα πριν άντεξε στο «σφυροκόπημα» της Μπαρτσελόνα (3-0) υπερασπιζόμενη το 4-0 του δικού της πρώτου αγώνα.
Οι γηπεδούχοι ήταν αισθητά ανώτεροι από την αντίπαλό τους Σοσιεδάδ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ωστόσο με το 0-0 να παραμένει μέχρι και λίγο πριν το 90′ έκανε την αγωνία για τις δύο ομάδες να φτάσει στο… κόκκινο.
Εν τέλει με πέναλτι του κορυφαίου παίκτη της Μίκελ Ογιαρθάμπαλ στο 87ο λεπτό έγινε το 1-0 κι έτσι η Ρεάλ Σοσιεδάδ «σφράγισε» την πρόκριση. Στην εσχάτη των ποινών υπέπεσε τρία λεπτά νωρίτερα (84′), ο Ντε Γκαλαρέτα στον Γιανγκέλ Ερέρα.
Ο τελικός ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Σοσιεδάδ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου στο Λα Καρτούχα της Σεβίλλης.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.
Η ομάδα του Βύρωνα προκρίθηκε ξανά στους τελικούς του Eurocup Γυναικών, μετά το 2010, παρά την εκτός έδρας ήττα με 78-70 από τη Βιλνέβ Ντ’ Ασκ, καθώς υπερασπίστηκε το +13 του πρώτου αγώνα στην Ελλάδα.