Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του φουσκωτού στο πολύνεκρο ναυάγιο της Χίου
Οι ελληνικές Αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το φουσκωτό σκάφος που συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 από τους 39 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες.
Άκαρπες απέβησαν οι σημερινές (19/2) έρευνες για τον εντοπισμό του φουσκωτού σκάφους των προσφύγων και μεταναστών που στις 3 Φεβρουαρίου συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού και βυθίστηκε στο Μερσινίδι της Χίου, με 15 ανθρώπους που επέβαιναν στο φουσκωτό να σκοτώνονται από τη σύγκρουση και δεκάδες άλλους που επίσης επέβαιναν στο φουσκωτό να τραυματίζονται (ανάμεσά τους 12 παιδιά) – επίσης από τη σύγκρουση. Επιπλέον, δύο έγκυες απέβαλαν λόγω της σύγκρουσης.
Άνθρωποι που επέβαιναν στο φουσκωτό και επέζησαν της σύγκρουσης έχουν καταγγέλλει ότι το σκάφος του Λιμενικού εμβόλισε το δικό τους σκάφος και πέρασε κυριολεκτικά από πάνω του, ενώ θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι -και σε αυτό το ναυάγιο που υπάρχει εμπλοκή σκάφους του Λιμενικού- δεν λειτουργούσαν οι κάμερες του σκάφους.
Έτσι, και σε αυτό το περιστατικό, το Λιμενικό δεν κατέγραψε τι συνέβη – ως όφειλε.
Σύμφωνα με το astraparis.gr, λοιπόν, η ομάδα έρευνας ολοκλήρωσε το έργο της λίγο πριν τις 2:30 κι επέστρεψε στο λιμάνι της Χίου.
Όπως έγινε γνωστό, δεν εντοπίσθηκαν σημεία του βυθισμένου φουσκωτού.
Οι έρευνες έγιναν παρουσία της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ στο σκάφος επέβαινε και ο συνήγορος του φερόμενου ως διακινητή κ. Αλέξανδρος Γεωργούλης.
Μέχρις στιγμής είναι άγνωστο το εάν η ανακρίτρια έχει δώσει εντολή να συνεχιστούν οι έρευνες.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας