Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Γαύδος: Η βάρκα και τα κοινωνικά δίκτυα – Τι συνέβη τελικά με τους μετανάστες

Γαύδος: Η βάρκα και τα κοινωνικά δίκτυα – Τι συνέβη τελικά με τους μετανάστες

Viral έχει γίνει ένα βίντεο στα social media που δείχνει «απώθηση» βάρκας μεταναστών στη Γαύδο.

Δεκάδες σχόλια και αναδημοσιεύσεις έχει ένα βίντεο που δείχνει μια βάρκα με μετανάστες την ώρα που προσεγγίζει την παραλία Σαρακήνικο στη Γαύδο.

Το σχόλιο «Τσάμπα ήρθατε παιδιά! Καλή επιστροφή» που συνοδεύει την ανάρτηση, δείχνοντας ορισμένους ανθρώπους να «απωθούν» μια βάρκα στη συγκεκριμένη παραλία έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετούς που δεν χαρακτηρίζονται προφανώς για την ανθρωπιά τους και την αλληλεγγύη τους, αλλά ούτε για τον σεβασμό τους στους νόμους και στο δίκαιο να μιλούν για σωστή κίνηση και πως οι μετανάστες θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα.

Τέτοια σχόλια τροφοδοτούν δε τα όσα απαράδεκτα, πρωτοφανούς κυνισμού, ακούγονται από λουόμενους που πήγαν να απολαύσουν τη θάλασσα, ζώντας την ασφαλή ζωή τους γιατί από τύχη γεννήθηκαν σε μια χώρα που δεν υποφέρει από πόλεμο ή πείνα και θεώρησαν σωστό να μιλούν με τρόπο απάνθρωπο για βασανισμένους ανθρώπους που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να εξασφαλίσουν ένα πιο ασφαλές ή καλύτερο μέλλον.

@alexanagn4 #gavdos2025 ♬ πρωτότυπος ήχος – alexanagn

Τι απαντά το Λιμενικό

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι ακριβώς και κάποιοι σκόπιμα χρησιμοποιούν το βίντεο για να περάσουν δικά τους επικίνδυνα μηνύματα.

Όπως ανέφεραν στο in, πηγές του Λιμενικού Σώματος, η βάρκα με τους μετανάστες έπλεε προς το λιμάνι της Γαύδου συνοδεία σκάφους της Frontex που εκτελεί υπηρεσία στην περιοχή.

Τότε, λόγω των ρευμάτων που υπήρχαν στο σημείο, η βάρκα παρασύρθηκε προς την ακτή του Σαρακήνικου με αποτέλεσμα να προσαράξει στα ρηχά.

Οι λουόμενοι που καταγράφονται στο βίντεο να «σπρώχνουν» το σκάφος με τους πρόσφυγες, ουσιαστικά βοηθούν τη βάρκα να ξεκολλήσει και να συνεχίσει το ταξίδι προς το λιμάνι του Καραβέ.

«Τους βοηθήσαμε»

Μάρτυρες του συμβάντος υπογραμμίζουν ότι υπήρξαν και λουόμενοι που τους φώναζαν να μην αποβιβαστούν εκεί, αλλά να πάνε προς το λιμάνι του νησιού.

«Τους λέγαμε “to the port, to the port”. Εξάλλου, αν κατέβαιναν στο Σαρακήνικο, θα χρειαζόταν πολλή ώρα περπάτημα για να φτάσουν στο λιμάνι» σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο flashnews.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο