Τσιτσιπάς – Μίλερ 3-1: Θυμήθηκε τον καλό εαυτό του και ξεκίνησε ιδανικά το US Open (vid)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στο φετινό US Open, επικρατώντας 3-1 σετ του Αλεξάντρ Μίλερ.
Τον (όχι και τόσο) παλιό, καλό εαυτό του θυμήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και μάλιστα στο ιδανικό σημείο! Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν πολύ καλός στο πρώτο του ματς στο φετινό US Open, νίκησε 3-1 σετ τον Γάλλο, Αλεξάντρ Μίλερ, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου και έτσι πέρασε στον δεύτερο της διοργάνωσης.
Για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο «Στεφ» έπαιξε πολύ καλό τένις, προσωρινά στο τέταρτο σετ έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, όμως και πάλι στα κρίσιμα σημεία πήρε τις σωστές αποφάσεις και με 4-6, 6-0, 6-1, 7-6(5) σε 2 ώρες και 13 λεπτά, πήρε και το ματς, επιστρέφοντας στις επιτυχίες στη Νέα Υόρκη μετά από δύο χρόνια.
Το #matchpoint του Στέφανου Τσιτσιπά ενάντια στον Alexandre Muller 🎾#USopen | #HomeOfTennis pic.twitter.com/Zdc8ZrAH2z
— Eurosport Greece (@EurosportGR) August 26, 2025
Αντίδραση πρωταθλητή
Μετά από το χαμένο πρώτο σετ κανείς δεν ήξερε πώς θα αντιδράσει αυτή τη φορά ο 27χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο η συνέχεια τον βρήκε να παίζει το τένις που έπαιξε στα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Στα επόμενα δύο ήταν ισοπεδωτικός και τα πήρε εύκολα, στο τέταρτο προσωρινά ο Γάλλος, Νο38 της παγκόσμιας κατάταξης, έδειξε να αντιδρά και να πιέζει όμως έκανε κάποια λάθη που έδωσαν στον Τσιτσιπά αντίστοιχα την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, ολοκληρώνοντάς το με 41 winners και 84% στο πρώτο σερβίς – στατιστικά δείγματα της κυριαρχίας του.
Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του σε Grand Slam κι έτσι το ελληνικό τένις έχει δύο παίκτες σε δεύτερο γύρο major για πρώτη φορά μετά το περσινό Wimbledon! Μια νίκη σημαντική όχι μόνο για αυτό καθαυτό το αποτέλεσμα που είναι πάντα ο στόχος σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, αλλά κυρίως για την ψυχολογία του Έλληνα πρωταθλητή που τον τελευταίο καιρό έχει περάσει από… χίλια κύματα.
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- LIVE: Βιγιαρεάλ – Κοπεγχάγη
- LIVE: Καραμπάγκ – Άγιαξ
- Ανρί για Σαλάχ και Σλοτ: «Είχα και εγώ προβλήματα με τον Βενγκέρ αλλά δεν μίλησα δημοσίως»
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Αυτή είναι η διαδικασία για το συμβόλαιο του Λανουά
- LIVE: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)



![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442