Τσιτσιπάς – Μίλερ 3-1: Θυμήθηκε τον καλό εαυτό του και ξεκίνησε ιδανικά το US Open (vid)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στο φετινό US Open, επικρατώντας 3-1 σετ του Αλεξάντρ Μίλερ.
Τον (όχι και τόσο) παλιό, καλό εαυτό του θυμήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και μάλιστα στο ιδανικό σημείο! Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν πολύ καλός στο πρώτο του ματς στο φετινό US Open, νίκησε 3-1 σετ τον Γάλλο, Αλεξάντρ Μίλερ, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου και έτσι πέρασε στον δεύτερο της διοργάνωσης.
Για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο «Στεφ» έπαιξε πολύ καλό τένις, προσωρινά στο τέταρτο σετ έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, όμως και πάλι στα κρίσιμα σημεία πήρε τις σωστές αποφάσεις και με 4-6, 6-0, 6-1, 7-6(5) σε 2 ώρες και 13 λεπτά, πήρε και το ματς, επιστρέφοντας στις επιτυχίες στη Νέα Υόρκη μετά από δύο χρόνια.
Το #matchpoint του Στέφανου Τσιτσιπά ενάντια στον Alexandre Muller 🎾#USopen | #HomeOfTennis pic.twitter.com/Zdc8ZrAH2z
— Eurosport Greece (@EurosportGR) August 26, 2025
Αντίδραση πρωταθλητή
Μετά από το χαμένο πρώτο σετ κανείς δεν ήξερε πώς θα αντιδράσει αυτή τη φορά ο 27χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο η συνέχεια τον βρήκε να παίζει το τένις που έπαιξε στα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Στα επόμενα δύο ήταν ισοπεδωτικός και τα πήρε εύκολα, στο τέταρτο προσωρινά ο Γάλλος, Νο38 της παγκόσμιας κατάταξης, έδειξε να αντιδρά και να πιέζει όμως έκανε κάποια λάθη που έδωσαν στον Τσιτσιπά αντίστοιχα την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, ολοκληρώνοντάς το με 41 winners και 84% στο πρώτο σερβίς – στατιστικά δείγματα της κυριαρχίας του.
Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του σε Grand Slam κι έτσι το ελληνικό τένις έχει δύο παίκτες σε δεύτερο γύρο major για πρώτη φορά μετά το περσινό Wimbledon! Μια νίκη σημαντική όχι μόνο για αυτό καθαυτό το αποτέλεσμα που είναι πάντα ο στόχος σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, αλλά κυρίως για την ψυχολογία του Έλληνα πρωταθλητή που τον τελευταίο καιρό έχει περάσει από… χίλια κύματα.
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Άστον Βίλα: Ο «μάγος» Έμερι και το ιστορικό σερί της από το 1914!
- Οι δύο όψεις του Κόντε
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)






























![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442