Συρία: Εννιά νεκροί και επτά τραυματίες του συριακού στρατού σε αντεπίθεση μαχητών των SDF
Όπως αναφέρουν κουρδικές πηγές του SDF, ομάδες ατάκτων που πρόκεινται στον συριακό στρατό επιτέθηκαν με πυροβολικό σε κουρδικές περιοχές. Στα αντίποινα οι Κούρδοι σκότωσαν 9 και τραυμάτισαν 7.
Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως τέσσερις στρατιώτες και τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν σε επίθεση μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στα περίχωρα της πόλης Μανμπίτζ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το υπουργείο έκανε λόγο για «ανεύθυνη» επίθεση, της οποίας το κίνητρο παραμένει αδιευκρίνιστο. Ο επικεφαλής των υπό κουρδική ηγεσία SDF και ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συμφώνησαν στις 10 Μαρτίου να ενσωματωθούν οι κουρδικοί θεσμοί στο συριακό κράτος.
Ακολούθησαν πολλές διαπραγματεύσεις, όμως η ολοκλήρωση της συμφωνίας καθυστερεί, με τους Κούρδους να επικρίνουν τη συνταγματική διακήρυξη με την οποία παραχωρήθηκαν πλήρεις εξουσίες στον Σάρα, αλλά και τον σχηματισμό κυβέρνησης την οποία θεωρούν μη αντιπροσωπευτική της εθνοτικής και θρησκευτικής ποικιλομορφίας της Συρίας.
Οι Κούρδοι επιδιώκουν να διατηρήσουν ένα «αποκεντρωμένο» μοντέλο διακυβέρνησης, κάτι που απορρίπτεται από τη Δαμασκό.
⚡🇸🇾 Kurdish media reports that SDF Military Operation Team (TOL) units, specialising in urban and anti-terrorist operations, have arrived in Deir Hafer. pic.twitter.com/sgKqUx9e94
— Lala News & Stuff (@lala515711) August 2, 2025
Οι μάχες συνεχίζονταν μέχρι και το πρωί της Κυριακής
Οι μάχες μεταξύ των Κούρδων του SDF και του Συριακού Στρατού, εκτυλίσσονταν όλες τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με πληροφορίες από την πλευρά των Κούρδων να κάνουν λόγο για μεγαλύτερες απώλειες των συριακών ενόπλων δυνάμεων. Μάλιστα οι άνωθεν εικονιζόμενες ειδικές δυνάμεις του SDF, έφτασαν γρήγορα στην γραμμή του μετώπου και συμμετείχαν στις μάχες.
Οι μεγαλύτερες συγκρούσεις σημειώθηκαν στα περίχωρα του Χαλεπίου, όπου οι δυνάμεις του συριακού υπουργείου Άμυνας χτυπούσαν θέσεις των SDF με πυροβολικό στον άξονα Ντέιρ Χαφέρ, ενώ οι Κούρδοι απάντησαν με ρουκέτες.
Ώσπου οι συγκρούσεις σύμφωνα πάντα με κουρδικές πηγές είναι πλέον σποραδικές, καθώς οι έχοντες το «πάνω χέρι στρατιώτες του SDF, πήραν εντολή αποκλιμάκωσης».

- Συνελήφθη 52χρονος που έκλεβε αποσκευές επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
- Από σύμμαχοι, εχθροί: Το χρονικό της ταραχώδους σχέσης ΗΠΑ-Ιράν από το 1953 μέχρι σήμερα
- Χουάντσο: «Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Όχι άλλο λούτρινο: O Παντς, το μωρό μακάκος που συγκίνησε το διαδίκτυο, έχει πλέον αληθινή αγκαλιά
- Μοναδικό ντοκουμέντο της εκτέλεσης των 200 της Καισαριανής η συλλογή Χόιερ – Η προπαγάνδα των Ναζί
- Αταμάν: «Θα είμαστε σίγουρα στο Final Four της Euroleague»
- Χανιά: Σχεδίαζαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις
- Το βήμα τίτλου της Άρσεναλ και η επίθεση του Χιούρτζελερ στους «κανονιέρηδες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442