Πιθανοί αντίπαλοι, ιδιαιτερότητες και λεπτομέρειες που αφορούν τον Παναθηναϊκό στις κληρώσεις της Δευτέρας για τα Play Off του Europa League και του Conference League.
Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη Ρέιντζερς στον Β’ προκριματικό γύρου του Champions League μετά την ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ και πλέον συνεχίζει την ευρωπαϊκή πορεία του στον Γ’ προκριματικό του Europa League. Το έργο του Τριφυλλιού θα είναι πολύ δύσκολο, αφού θα αντιμετωπίσει την πολύ ισχυρή Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η ουκρανική ομάδα προκρίθηκε εύκολα με δύο νίκες (4-2, 2-0) απέναντι στην επίσης πολύ δυνατή Μπεσίκτας.
Η οριστικοποίηση του ζευγαριού έφερε και τις ημερομηνίες και τις έδρες των δύο αγώνων. Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ (21:00) και η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 14 Αυγούστου (21:00), στην πολωνική πόλη Κρακοβία. Εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Σαχτάρ δεν αγωνίζεται στον τόπο καταγωγής της, το Ντονέτσκ. Μία περιοχή στο επίκεντρο των πολεμικών επιχειρήσεων στην επαρχία Ντονμπάς. Με συνέπεια η Σαχτάρ να χρησιμοποιεί για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της το γήπεδο «Χένρικ Ρέιμαν» της Βίσλα, χωρητικότητας 33.326 θεατών.
Πάντως, πριν από το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός θα μάθει τη Δευτέρα (4/8) τους πιθανούς αντιπάλους του, είτε στην περίπτωση της πρόκρισης, είτε του αποκλεισμού. Διότι θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση των Play Off (τέταρτος προκριματικός γύρος) των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Αρχικά, ο Παναθηναϊκός θα μπει στην κληρωτίδα του Europa League (14:00), ως ζευγάρι με τη Σαχτάρ. Μάλιστα, οι «πράσινοι» θα είναι ισχυροί επειδή μετράει στη διαδικασία η βαθμολογία των Ουκρανών. Άρα, αν το Τριφύλλι πετύχει την υπέρβαση με τη Σαχτάρ, θα έχει πιο εύκολο αντίπαλο στην επόμενη φάση για να διεκδικήσει τη συμμετοχή στη League Phase.
Οι έντεκα πιθανοί αντίπαλοι στα Play Off του Europa League:
Από τους πιθανούς αντιπάλους εξαιρείται το ζευγάρι Πάφος (Κύπρος) – Ντιναμό Κιέβου, επειδή η δεύτερη και η Σαχτάρ προέρχονται αμφότερες από την Ουκρανία. Τόσο νωρίς στη σεζόν η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν επιτρέπει τις «εμφύλιες» αναμετρήσεις.
Το πρωί της Δευτέρας η UEFA θα ανακοινώσει τα υπογκρουπ της κλήρωσης, τα οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι τρία, το καθένα αποτελούμενο από οχτώ ομάδες. Οπότε, οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού θα περιοριστούν στους τέσσερις.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE
Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός θα πάρει μέρος στην κλήρωση του Conference League (15:00), πάλι ως ζευγάρι με τη Σαχτάρ. Θα είναι ξανά ισχυρός, αλλά αυτή τη φορά λόγω του δικού του συντελεστή με βαθμούς. Οπότε, το Τριφύλλι προσδοκά αντίστοιχα σε ένα πιο βατό αποτέλεσμα. Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται εκ των κανονισμών να κληρωθεί με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (αν τον αφήσει εκτός η Βόλφσμπεργκερ), που θα βρίσκονται στο γκρουπ των ανίσχυρων.
Οι 16 πιθανοί αντίπαλοι στα Play Off του Conference League:
Αντίστοιχα, το πρωί της Δευτέρας η UEFA θα «σπάσει» την κληρωτίδα σε τέσσερα υπογκρούπ για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Τα τρία θα περιλαμβάνουν δέκα ομάδες και το τέταρτο και τελευταίο οχτώ. Αναλόγως σε ποιο θα συμπεριληφθεί ο Παναθηναϊκός, οι πιθανοί αντίπαλοι του μειωθούν στους πέντε (το πιθανότερο) ή στους τέσσερις.