Παραλίες: Χιλιάδες καταγγελίες στην πλατφόρμα «my coast»
Αυξάνονται καθημερινά οι καταγγελίες στο «my coast» για παρανομίες στις παραλίες
Πάνω από 3.500 είναι οι καταγγελίες των πολιτών στο «my coast» για τις παρανομίες που σημειώνονται στις παραλίες.
Μια ακόμα ωστόσο καταγγελία έφτασε στο ΜΕGA για παράνομη καταπάτηση αιγιαλού στην Πάρο, η οποία μετά από μήνες δεν έχει ακόμα διερευνηθεί.
Το «my coast»
«Δεν είχα καμία ενόχληση, δεν είχα καμία ενημέρωση. Και μάλιστα αυτός ήταν ένας λόγος που δεν ασχολήθηκα ξανά με το mycoast, κατάλαβα δηλαδή ότι είναι μια εφαρμογή απλά για να υπάρχει», ανέφερε η καταγγέλλουσα.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ο πολίτης να κάνει και τον αστυφύλακα ενώ υπάρχουν σύγχρονα μέσα με τη τεχνολογία και να μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να ελέγξουν τους πάντες», πρόσθεσε.
Οι εκτεταμένες παρανομίες σε παραλίες σε όλη τη χώρα αναγκάζουν τις Αρχές να αξιοποιήσουν ακόμα και drones για τον εντοπισμό παρατυπιών κυρίως σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Με τους ελέγχους να αποκαλύπτουν σοβαρές παραβάσεις, το Υπουργείου Οικονομικών αναγνωρίζει σημαντικές καθυστερήσεις και μέσω εγκυκλίου, δρομολογεί πλέον κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στους αιγιαλούς.
Οι καταγγελίες
«Tώρα με αφορμή τους ελέγχους που κάνουμε στις παραλίες ξαναείδαμε το θέμα των καταγγελιών που δεν αφορούν μόνο πρόχειρες κατασκευές (…) αλλά και κατασκευές που χρειάζονται κατεδάφιση κανονική, χρειάζονται μπλουντόζα. (…) Πρέπει αυτό το ζήτημα να λυθεί με ένα τρόπο συντεταγμένο γιατί και εμείς έως τώρα δεν τα έχουμε κάνει με έναν τρόπο ώστε να δοθεί ακριβώς η προτεραιότητα που πρέπει εκεί που πρέπει», ανέφερε ο Αθανάσιος Τσιούρας, γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.
Τα πρόστιμα για παρατυπίες στους αιγιαλούς φτάνουν πάντως μέχρι και τις 60.000 ευρώ με τους παραβάτες να αποκλείονται από τους διαγωνισμούς για 10 χρόνια.
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση
- Μπορεί το σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
- Το παράδειγμα του Λύντον Τζόνσον στο Βιετνάμ μπορεί να ακολουθήσει ο Τραμπ στο Ιράν
- «The Moment»: Η Charli xcx απόλαυσε ιδιαιτέρως τη συνεργασία της με την Κάιλι Τζένερ
- Εθνικό Απολυτήριο: Ο οδικός χάρτης για διάλογο 9 μηνών
- Ποιος ήταν ο κατάσκοπος της Κίνας – Πώς στρατολογήθηκε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)















































![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442