ΗΠΑ: Σε υποχρεωτική διοικητική άδεια 139 υπάλληλοι της περιβαλλοντικής υπηρεσίας επειδή κριτίκαραν τον Τραμπ
Εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος επέκριναν πολιτικές του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και στοχοποιήθηκαν - «Μηδενική ανοχή»
Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ έθεσε 139 υπαλλήλους της σε υποχρεωτική διοικητική άδεια επειδή υπέγραψαν μια επιστολή επικριτική για τις πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με την EPA να δηλώνει πως έχει «μηδενική ανοχή» γι’ αυτούς που σαμποτάρουν την κυβερνητική ατζέντα.
Καμία διαφορετική φωνή δεν αντέχει η κυβέρνηση Τραμπ
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιστολή δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και τιτλοφορήθηκε «Δήλωση Διαφωνίας». Κατηγορεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε «επιβλαβή απορρύθμιση», «αγνοεί την επιστημονική συναίνεση για να ωφελήσει ρυπαντές» και «προωθεί μια κουλτούρα του φόβου» μέσα στην υπηρεσία.
Η επιστολή ήρθε ενώ υποβόσκει άλλος ένας γύρος μειώσεων προσωπικού και καθώς η υπηρεσία υποβάλλεται σε μείζονα αναδιοργάνωση, που περιλαμβάνει τη διάλυση του γραφείου της για έρευνες και την ακύρωση επιχορηγήσεων ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Εκατοντάδες εν ενεργεία και προσφάτως απολυθέντες εργαζόμενοι της EPA υπέγραψαν την επιστολή. Στην εκδοχή της που δόθηκε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ στη δημοσιότητα έχουν παραλειφθεί τα ονόματα των υπογραφόντων.
Μια προηγούμενη εκδοχή της επιστολής είχε σταλεί εσωτερικά στον επικεφαλής της EPA Λι Ζέλντιν πριν δημοσιοποιηθεί.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
EPA places numerous employees on leave for alleged misuse of official titles in unauthorized letter https://t.co/o0ZtFZwbW2
— Fox News (@FoxNews) July 3, 2025
«Πολιτική μηδενικής ανοχής»
«Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για γραφειοκράτες καριέρας που παρανόμως υπονομεύουν, σαμποτάρουν και υποσκάπτουν την ατζέντα της κυβέρνησης», σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της EPA.
Η EPA πρόσθεσε ότι η επιστολή παραπλανά το κοινό σχετικά με τη δουλειά της και ότι η υπηρεσία θέτει 139 εργαζομένους σε υποχρεωτική διοικητική άδεια, εν αναμονή της διεξαγωγής έρευνας, επειδή υπέγραψαν την επιστολή χρησιμοποιώντας τους επίσημους τίτλους και τις θέσεις τους στην EPA.
Μια παρόμοια δήλωση είχε σταλεί τον Ιούνιο από εργαζομένους στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στον διευθυντή τους για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτικοποίηση της έρευνας και την αποδιοργάνωση της επιστημονικής προόδου.
- Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά – Πού σημειώνονται χιονοπτώσεις
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
- Στράτος Τζώρτζογλου: «Με την Σοφία Μαριόλα χωρίσαμε, αλλά… δεν χωρίσαμε»
- Consumer Protection Heads Approved by Committee
- NBA: Διέλυσαν τους Κλίπερς οι Μπουλς (138-110) – Διπλό στο Ντένβερ οι Λέικερς (107-115)
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Η Ιταλία στο έλεος του κυκλώνα Χάρι – H θάλασσα βγήκε στους δρόμους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cyclone-harry-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442