Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η «θεία Λέιλα» οδηγεί την Παλμεϊρας στην κορυφή

Η «θεία Λέιλα» οδηγεί την Παλμεϊρας στην κορυφή

Η Λέιλα Περεϊρα, η μοναδική γυναίκα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, αλλά και η πιο ισχυρή!

Η Λέιλα Περεϊρα, πρόεδρος της Παλμέιρας, αποτελεί μια σπάνια παρουσία στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη: είναι η μοναδική γυναίκα που ηγείται ενός εκ των 32 συλλόγων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η 60χρονη επιχειρηματίας από το Ρίο ντε Ζανέιρο έχει οδηγήσει τον ιστορικό σύλλογο του Σάο Πάολο σε μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στην ιστορία του, μεταμορφώνοντάς τον τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά.

Με το παρατσούκλι «θεία Λέιλα» από τους φιλάθλους, μια προσφώνηση γεμάτη οικειότητα και σεβασμό, η Περεϊρα προτιμά να διατηρεί την απόσταση του θεσμικού της ρόλου: είναι η πρόεδρος. Και η επιρροή της είναι τεράστια. Από τότε που ανέλαβε τα ηνία το 2021, η Παλμέιρας έχει σαρώσει τίτλους: Κόπα Λιμπερταδόρες (2021), Ρεκόπα (2022), Σούπερ Καπ (2023), δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας (2022-2023) και τρία διαδοχικά πρωταθλήματα Σάο Πάολο (2022-2024). Ακόμα και η γυναικεία ομάδα του συλλόγου έγραψε ιστορία με ένα Λιμπερταδόρες και δύο τίτλους «παουλίστα».

Πίσω από αυτή την επιτυχία βρίσκεται το επιχειρηματικό της ένστικτο. Με προσεκτική οικονομική διαχείριση (“ξοδεύουμε όσα εισπράττουμε”), ισχυρή πίστη στον (γνώριμο μας) προπονητή Άμπελ Φερεϊρα και σαφή στρατηγική, η Περεϊρα έχει μετατρέψει την Παλμέιρας σε έναν επαγγελματικό οργανισμό πρότυπο. Η επένδυσή της σε τεχνολογία είναι χαρακτηριστική: ένα υπερσύγχρονο κέντρο αποκατάστασης και νευροεπιστήμης, εικονική πραγματικότητα για αναλύσεις, κάμερες, ζυγίσεις και ατομικά ερωτηματολόγια – όλα πριν καν αρχίσει η προπόνηση.

Από τις πλουσιότερες στη Βραζιλία

Η Λέιλα Περεϊρα δεν είναι τυχαία στο χώρο. Είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Βραζιλίας, ιδιοκτήτρια του ομίλου Crefisa που προσφέρει δάνεια σε χαμηλόμισθους πολίτες. Εκείνη και ο σύζυγός της (οικονομικός της συνεργάτης) γνώρισαν το ποδόσφαιρο ως χορηγοί και σύντομα μεταπήδησαν στον έλεγχο του συλλόγου.

Η Λέιλα μιλά με τόλμη για την ανάγκη καταπολέμησης του σεξισμού, υπερασπίζεται τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, και υπογραμμίζει την ανάγκη περισσότερων γυναικών ηγετών στο ποδόσφαιρο. Η ίδια δηλώνει: «Γεννήθηκα φεμινίστρια χωρίς να το ξέρω». Έχει ήδη εκλεγεί για δεύτερη θητεία και έχει το βλέμμα στραμμένο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2027 που θα φιλοξενηθεί στη Βραζιλία.

Με την αθλητική και διοικητική της επιρροή να επεκτείνεται, και το όραμά της για διαφάνεια, τεχνογνωσία και επαγγελματισμό, η “θεία Λέιλα” δεν είναι μόνο η πιο μόνη γυναίκα του Μουντιάλ Συλλόγων — είναι και μία από τις πιο καταλυτικές φιγούρες του σύγχρονου παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για άνδρες;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο