Ελληνικός σιδηρόδρομος: Eντός διμήνου η αναθεωρημένη σύμβαση με την Hellenic Train
Ανaθεωρημενες δεσμεύσεις από ΟΣΕ και Hellenic Train. Από την Ιταλία στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης
Εντός του επόμενου διμήνου θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα αναθεωρημένη σύμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την Hellenic Train, η οποία θα περιλαμβάνει ρήτρες για τα χρονοδιαγράμματα. Οι δεσμεύσεις του ιταλικού κολοσσού Ferrovie dello Stato θα αποτυπωθούν ξεκάθαρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, στη νέα σύμβαση. Το ίδιο θα συμβεί και με τις υποχρεώσεις του ΟΣΕ για τα έργα που οφείλει να εκτελέσει με ταχείς ρυθμούς.
Από την πορεία των αναθεωρημένων χρονοδιαγραμμάτων -και εφόσον τηρηθούν οι υποχρεώσεις- θα εξαρτηθεί, σύμφωνα με πηγές, και η παράταση της σύμβασης πέραν της αρχικής συμφωνίας.
Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας έγινε στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, και παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Τζόρτζια Μελόνι και Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι επενδύσεις του ιταλικού ομίλου Ferrovie dello Stato θα αφορούν στην αγορά συνολικά 23 τρένων, 8 υπεραστικών ταχείας κυκλοφορίας και 15 προαστιακού τύπου, αλλά και δημιουργίας σύγχρονων αμαξοστασίων ώστε να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια συντήρησή τους.
Όπως σημειώνει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, η υπογραφή των συμβάσεων για την αποκατάσταση της γραμμής στη Θεσσαλία, η υπογειοποίηση των Σεπολίων, η εγκατάσταση του ETCS, οι νέες δικλείδες ασφαλείας που προβλέπει το νομοσχέδιο, όπως το Ενιαίο Κέντρο Εποπτείας και το σύστημα ακριβούς γεωεντοπισμού τρένων, αλλά και τα μέτρα αποτροπής των δολιοφθορών στο δίκτυο, αποτέλεσαν εχέγγυα αξιοπιστίας για να υπογραφεί η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας.
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπου στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Friedrich Merz. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα υπάρξουν δηλώσεις των δύο ηγετών.
Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει ως επίτιμος προσκεκλημένος στο ετήσιο Συνέδριο του Economic Council Germany, όπου θα βραβευθεί για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442