Prada: Συμφωνία εξαγοράς της Versace για 1,38 δισ. δολάρια παρά τους δασμούς
Η συμφωνία Prada – Versace προχώρησε παρά την αναταραχή της παγκόσμιας αγοράς που προκλήθηκε από τους δασμούς Τραμπ
O οίκος μόδας Prada συμφώνησε να εξαγοράσει τον οίκο Versace έναντι 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά σε μια συμφωνία με στόχο την ενίσχυση της θέσης της ως ο μεγαλύτερος όμιλος μόδας της Ιταλίας.
Η μιλανέζικη εταιρεία, που ελέγχεται από την δισεκατομμυριούχο σχεδιάστρια μόδας Miuccia Prada και τον σύζυγό της Patrizio Bertelli, αναμένει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη. Το Bloomberg News ανέφερε στις 2 Μαρτίου ότι η Prada ήταν κοντά σε συμφωνία για την αγορά του οίκου Versace από την Capri Holdings Ltd., η οποία πλήρωσε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το brand το 2018.
Η συμφωνία προχώρησε παρά την αναταραχή της παγκόσμιας αγοράς που προκλήθηκε από τη δασμολογική επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η αγορά, η μεγαλύτερη στην 112χρονη ιστορία της Prada, επιστρέφει τη Versace στην ιταλική ιδιοκτησία και θα μπορούσε να φέρει την Prada σε καλύτερη θέση να ανταγωνιστεί μεγαλύτερους ανταγωνιστές πολυτελείας όπως η LVMH και η Kering SA. Η συμφωνία δίνει επίσης στoν οίκο Versace μια ευκαιρία για την ανάκαμψη που η Capri δεν κατάφερε να προσφέρει.
Συμφωνία Prada – Versace παρά τον «πόλεμο» δασμών
Η συμφωνία προχώρησε παρά την αναταραχή της παγκόσμιας αγοράς που προκλήθηκε από τη δασμολογική επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η Prada διαπραγματευόταν επί μήνες για να αγοράσει τον οίκο μόδας που ίδρυσε ο Gianni Versace τη δεκαετία του 1970 και είναι γνωστός για τα φανταχτερά, έτοιμα σχέδιά του.
«Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε τον οίκο Versace στον όμιλό μας, όπως και για το ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για μια εταιρία με την οποία συμμεριζόμαστε τη σταθερή προσήλωση προς τη δημιουργικότητα, τη φροντίδα των προϊόντων και μια ισχυρή πολιτιστική κληρονομιά. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αδιάλειπτα την παρακαταθήκη του Versace», τόνισε ο Πατρίτσιο Μπερτέλι, πρόεδρος του ομίλου Prada.
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)















































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442