ΕΜΥ: Τι καιρό θα κάνει την άνοιξη – Πώς θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες
Γνωστά έκανε η ΕΜΥ τα στοιχεία για τον καιρό που θα επικρατεί την άνοιξη και τις θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν
Τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τον καιρό την άνοιξη και πιο συγκεκριμένα μέχρι τον Μάιο του 2025 έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΜΥ.
Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μισό ή και έναν βαθμό Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.
Η πρόγνωση του καιρού προκύπτει τόσο από το μακροπρόθεσμο μοντέλο του ECMWF, όσο και από το σύστημα πολλαπλών μοντέλων (multi-modelsystem), και όπως επισημαίνει η ΕΜΥ θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις εποχικές προβλέψεις με σχετική επιφύλαξη.
Ο καιρός την άνοιξη στην Ελλάδα
Εστιάζοντας στην Ελλάδα, και τα δύο μοντέλα, συντείνουν στο ότι η φετινή άνοιξη θα είναι σχετικά ζεστή, προβλέποντας ότι οι μέσες θερμοκρασίες του τριμήνου Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος, θα είναι 0,5-1 βαθμό Κελσίου πάνω από τις κανονικές, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συμβεί αυτό, στη δυτική και νότια Ελλάδα.
Αναφορικά με τις βροχές, τα μοντέλα δείχνουν πως στην Ελλάδα γενικά μάλλον πρέπει να περιμένουμε μια κανονική Άνοιξη από πλευράς υετού. Κάποιες υπόνοιες για λίγο πιο υγρές συνθήκες υπάρχουν για την δυτική-κεντρική Μακεδονία και για λίγο πιο ξηρές στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Τι συνθήκες θα επικρατήσουν στην Ευρώπη
Αναφορικά με την Ευρώπη τα μοντέλα ECMWF και multi-model, προβλέπουν επίσης ότι οι μέσες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν παντού τουλάχιστον κατά μισό βαθμό Κελσίου τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Συμφωνούν επίσης και ως προς «τοπίο» των θετικών αποκλίσεων, προβλέποντας ότι στα δυτικά και νότια γενικά οι θετικές αποκλίσεις θα κυμαίνονται από 0,5 μέχρι 1 βαθμό Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές από 1 μέχρι 2 βαθμούς, ενώ πιθανώς τοπικά στη βορειοανατολική Ευρώπη να δούμε και θετικές αποκλίσεις μεγαλύτερες από 2 βαθμούς Κελσίου.
- Μεξικό: Άγρια επίθεση σκύλου σε 7χρονη – Έκανε 68 ράμματα στο κεφάλι
- Ματίας Λεσόρ: Το πλάνο επιστροφής για τον Γάλλο σέντερ – Πότε θα μπορούσε να αγωνιστεί
- Πετρέλαιο: Πώς θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία αν ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι
- «Linda» με την Μυρτώ Αλικάκη: Από την Ομάδα Νάμα στο θέατρο Επί Κολωνώ
- 4 συμβουλές για να απολαμβάνουμε κάθε βράδυ τα πιο γλυκά όνειρα
- Δίκη Xρυσης Αυγής: Η ώρα της ετυμηγορίας για τους 42 κατηγορούμενους
- Αρκάς Η καλημέρα της Τετάρτης
- Ο Τραμπ αρνείται πως σύρθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο – Το Ιράν σκόπευε να «επιτεθεί πρώτο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442