Ελον Μασκ: Συμφωνεί με την έξοδο των ΗΠΑ από ΟΗΕ και ΝΑΤΟ
O μεγιστάνας Έλον Μασκ έγραψε «Συμφωνώ» στην ανάρτηση του χρήστη Gunther Eagleman που έγραφε: «Είναι ώρα να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ»
Με την ιδέα της αποχώρησης των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, συμφωνεί ο Έλον Μασκ.
Ο Έλον Μασκ ο οποίος ηγείται του Υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας των ΗΠΑ (DOGE), σε σημερινή του ανάρτηση στο Χ ανέφερε ότι συμφωνεί με την αποχώρηση των ΗΠΑ από ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.
«Συμφωνώ», ήταν το σχόλιο του επικεφαλής του υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας των ΗΠΑ σε ανάρτηση του χρήστη Gunther Eagleman, (γνωστό υποστηρικτή του MAGA) που έγραφε: «Είναι ώρα να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ» και παρέθετε μία εικόνα του γερουσιαστή Μάικ Λι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.
I agree https://t.co/ZhjBXCTQfp
— Elon Musk (@elonmusk) March 2, 2025
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής των ΗΠΑ Μάικ Λι ανακοίνωσε ότι έχει κατατεθεί στη Γερουσία πρωτοβουλία για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΟΗΕ και τη διακοπή της χρηματοδότησης του οργανισμού.
Στο μεταξύ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ.
Ακόμη και πριν από την εκλογή του, απείλησε ότι θα αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν αναλάβουν μεγαλύτερη οικονομική ευθύνη για την ασφάλειά τους.
Πώς μπορεί μία χώρα να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ
Μέχρι σήμερα, κανένα κράτος μέλος δεν έχει παραιτηθεί από μέλος, αν και αυτό έχει εξεταστεί από αρκετές χώρες.
Στη συνθήκη που έχουν αποδεχθεί τα κράτη μέλη για να εισχωρήσουν στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προβλέπεται μία νομική και πολιτική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία ένα κράτος μπορεί να πάψει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, η επίσημη διαδικασία αναφέρεται στο άρθρο 13 της Συνθήκης, το οποίο λέει ότι κάθε χώρα που θέλει να αποχωρήσει πρέπει να στείλει στις ΗΠΑ (ως χώρα θεματοφύλακα) μία «ειδοποίηση καταγγελίας», την οποία στην συνέχεια οι ΗΠΑ θα διαβιβάσουν στους άλλους Συμμάχους.
Σε περίπτωση που η Αμερική αποφάσιζε να αποχωρήσει μπορεί να επικαλεστεί το σχετικό άρθρο και να αποστείλει την ειδοποίηση στα κράτη μέλη της Ένωσης. Κατόπιν τούτου, μετά από μία περίοδο αναμονής ενός έτους, η χώρα που θέλει να αποχωρήσει θα τεθεί πλέον εκτός συμμαχίας.
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα
- Χειμερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ
- Στην Καρδίτσα με Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη ο Τίμοθι Μπάσφιλντ: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Οι προκλητικές δηλώσεις του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-135x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)














![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442