Χαρίτσης: H Λ. Κατσέλη είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για ΠτΔ – Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε πως «η υποψηφιότητα του κ. Ράμμου ήταν μια μεγάλη, χαμένη ευκαιρία για ένα ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο».
Την άποψη ότι ο τρόπος που διεξάγεται η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφήνει αδιάφορη την κοινωνία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «αξιοπρεπή επιλογή» την Λούκα Κατσέλη, που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κα Κατσέλη είναι μια αξιοπρεπής επιλογή, αλλά ο τρόπος που διεξάγεται η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφήνει την κοινωνία αδιάφορη. Πρέπει να βλέπουμε τα ζητήματα αυτοτελώς και να επικεντρωνόμαστε σε προγραμματικές συνθέσεις, όχι σε ονοματολογία», είπε στην ΕΡΤ, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε πως «η υποψηφιότητα του κ. Ράμμου ήταν μια μεγάλη, χαμένη ευκαιρία για ένα ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο. Ωστόσο, δυνάμεις της αντιπολίτευσης έκαναν μικροκομματικούς υπολογισμούς αντί να την υποστηρίξουν».
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ
Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι αυτή την στιγμή μια τέτοια προοπτική είναι πολύ μακριά, τονίζοντας πάντως πως η Νέα Αριστερά «δεν μένει εκτός των πολιτικών διεργασιών».
«Αν κάποιοι θεωρούν ότι με κόλπα και με παιχνίδια πολιτικάντικα θα αποκτήσουν πολιτικό κεφάλαιο και θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, πλανώνται πλάνην οικτράν»
«Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για λαϊκό μέτωπο. Θα επιμείνουμε τη γραμμή της ενότητας που εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα» είπε προσθέτοντας ότι «για να υπάρξει μια τέτοια προοπτική συμπόρευσης με άλλες δυνάμεις, πρέπει να ανοίξει επιτέλους με πραγματικούς όρους, μια σοβαρή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας».
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, «αν κάποιοι θεωρούν ότι με κόλπα και με παιχνίδια πολιτικάντικα τα οποία τα βλέπει η κοινωνία και τα απαξιώνει, και αν έτσι νομίζουν ότι θα αποκτήσουν πολιτικό κεφάλαιο και θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, νομίζω ότι πλανώνται πλάνην οικτράν».
Μιλώντας για την παρούσα κοινωνική κατάσταση σχολίασε ότι «η κατάσταση είναι κοινωνικά πολύ δύσκολη, με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει αλλαγή σε αυτή την πραγματικότητα. Η δική μας δουλειά είναι να παλέψουμε για να αλλάξουν οι σημερινοί συσχετισμοί».
Για την ακροδεξιά
Σχολιάζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς και την «παγκόσμια υποχώρηση της Αριστεράς» ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Ο καιρός είναι «ψυχρός» για την Αριστερά. Από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη, η Αριστερά υποχωρεί, ενώ η ακροδεξιά επελαύνει, συχνά με τη βοήθεια προσωπικοτήτων όπως ο Έλον Μασκ. Η Αριστερά χρειάζεται να επανακτήσει αξιοπιστία, μαχητικότητα και πειστικότητα, ώστε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις».
Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στο επόμενο διάστημα ο κ. Χαρίτσης απάντησε: «Οι εξελίξεις θα διαμορφώσουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για δύσκολες συνθήκες και να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στα λαϊκά συμφέροντα, με μια Αριστερά που θα έχει μαχητικότητα και αξιοπιστία».
Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσει η Αριστερά να αποκτήσει ξανά την αξιοπιστία, τη μαχητικότητα και την πειστικότητα απέναντι στα λαϊκά στρώματα για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της ανόδου της ακροδεξιάς η οποία συνοδεύεται και με την πολύ… pic.twitter.com/xiQIvRY2Sy
— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) January 14, 2025
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442