Ουκρανία: «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
Τη δήλωση για τις απώλειες στην Ουκρανία έκανε βουλευτής της Νότιας Κορέας
Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί, οι οποίοι στάλθηκαν να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ στην Ουκρανία, μικρό μέρος της οποίας παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου, σκοτώθηκαν στα πεδία μαχών αυτόν τον μήνα, δήλωσε σήμερα Νοτιοκορεάτης βουλευτής, ο Λι Σουνγκ-κουόν.
Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 50.000 στρατιώτες
«Τον Δεκέμβριο, συμμετείχαν σε μάχες, κατά τη διάρκεια των οποίων καταγράφτηκαν τουλάχιστον 100 θάνατοι» στις τάξεις τους, ανέφερε ο κ. Λι, επικαλούμενος την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας.
Τι ισχυρίζεται η Ουκρανία
Πριν από λίγες ημέρες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως «υπάρχουν αρχικές πληροφορίες ότι οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν στρατιώτες της Βόρειας Κορέας σε επιθέσεις – σε σημαντική ποσότητα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Ρώσοι τους εντάσσουν σε συνδυασμένες μονάδες και τους χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις στην περιφέρεια του Κουρσκ. Επί του παρόντος, μόνο σε αυτό το μέρος. Αλλά έχουμε πληροφορίες που αναφέρουν ότι αυτοί θα μπορούσαν να εμπλακούν και σε άλλα μέρη του μετώπου».
Πρόσθεσε πως τα Βορειοκορεατικά στρατεύματα «υφίστανται ήδη σημαντικές απώλειες». Κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα ότι έχει πάει τον πόλεμο σε «άλλο στάδιο».
«Αν αυτό δεν είναι κλιμάκωση, τότε ποια είναι η κλιμάκωση για την οποία μιλούν πολλοί;».
Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 50.000 στρατιώτες, εκ των οποίων αρκετές χιλιάδες Βορειοκοτεάτες στρατιώτες, για να ανακτήσει τον έλεγχο των περιοχών της περιφέρειας Κουρσκ που έχει καταλάβει ο ουκρανικός στρατός μετά μια αιφνιδιαστική επίθεση στις αρχές Αυγούστου.
- Ιράν: Θρήνος στις κηδείες των μαθητριών που σκοτώθηκαν στο σχολείο θηλέων
- Μέση Ανατολή: Σχέδια fuel pass αν αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων
- Γυαλιά, καρφίτσες, μενταγιόν: Η ΑΙ φέρνει κύμα νέων gadget
- Η Φλαμένγκο νίκησε με 8-0 και απέλυσε τον Φιλίπε Λουίς
- Μέση Ανατολή: Τι λένε τα κόμματα για τις εξελίξεις
- Ασύρματο εμφύτευμα στον αμφιβληστροειδή προσέφερε όραση σε τυφλά άτομα
- Αγγελική Νικολούλη: Στην πρεμιέρα της ταινίας που σκηνοθέτησε ο γιος της Κωνσταντίνος Μουσούλης
- Η Γιουβέντους ανανέωσε το συμβόλαιο του ΜακΚένι (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442