Haaretz: Ο Νετανιάχου διεξάγει επιχείρηση εθνοκάθαρσης στη βόρεια Γάζα
Στη βόρεια Γάζα, οι άμαχοι που βρίσκονται υπό συνεχή βομβαρδισμό στερούνται το δικαίωμα στα σπίτια τους, τα τρόφιμα, το νερό, την ιατρική υποστήριξη και τα ασφαλή ταξίδια.
Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz δημοσίευσε ένα κύριο άρθρο που κατηγορεί τον Νετανιάχου και τον στρατό ότι «διεξάγουν μια επιχείρηση εθνοκάθαρσης στη βόρεια Γάζα».
«Οι λίγοι Παλαιστίνιοι που έχουν απομείνει στην περιοχή εκκενώνονται βίαια»
«Οι λίγοι Παλαιστίνιοι που έχουν απομείνει στην περιοχή εκκενώνονται βίαια, σπίτια και υποδομές έχουν καταστραφεί και φαρδιοί δρόμοι στην περιοχή κατασκευάζονται και ολοκληρώνουν τον διαχωρισμό των κοινοτήτων στη βόρεια Λωρίδα από το κέντρο της πόλης της Γάζας», γράφει.
Το κύριο άρθρο απηχεί δηλώσεις Παλαιστινίων αξιωματούχων, μαρτύρων και δημοσιογράφων που έχουν πει ότι το Ισραήλ διεξάγει μια εκστρατεία εθνοκάθαρσης στη βόρεια Γάζα, όπου οι άμαχοι που βρίσκονται υπό συνεχή βομβαρδισμό στερούνται το δικαίωμα στα σπίτια τους, τα τρόφιμα, το νερό, την ιατρική υποστήριξη και τα ασφαλή ταξίδια.
Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού ότι η προώθησή του, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου, αποσκοπεί απλώς στο να κλείσει τους μαχητές της Χαμάς στην περιοχή.
«Το σχέδιο του στρατηγού»
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ισραηλινή εφημερίδα μιλά για τέτοιο σχέδιο για τη Γάζα. Τον Οκτώβριο, ισραηλινοί στρατιώτες δήλωναν στη Haaretz ότι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει στη βόρεια Γάζα, όπου το Ισραήλ έχει διατάξει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους να φύγουν προς το νότο και έχει επιβάλει πλήρη πολιορκία.
Το επονομαζόμενο «σχέδιο του στρατηγού» προβλέπει την αναγκαστική εκκένωση όλων των Παλαιστινίων από τη βόρεια Γάζα. Σύμφωνα με το σχέδιο, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ολόκληρος ο βορράς θα κηρυχθεί κλειστή στρατιωτική ζώνη και όποιος μείνει πίσω θα σκοτωθεί με στρατιωτική δράση ή μέσω αποκλεισμού από την πείνα.
Η ολοκλήρωση του σχεδίου του στρατηγού θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για εβραϊκούς οικισμούς στη Γάζα, μια ιδέα που ευνοείται από πολλούς ισραηλινούς υπουργούς και μέλη της Κνεσέτ. Σε ένα συνέδριο για την «επανεγκατάσταση της Γάζας», μάλιστα ο Μέι Γκολάν, μέλος του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου και υπουργός κοινωνικής ισότητας, είχε ζητήσει μια νέα «Νάκμπα» στη Γάζα.
Η αραβική λέξη Νάκμπα σημαίνει καταστροφή και θυμίζει στους Παλαιστίνιους την εποχή που έχασαν την πατρίδα τους κατά τη διάρκεια του Αραβοϊσραηλινού Πολέμου το 1948.
- Gmail: Καταργείται η υποστήριξη για λογαριασμούς άλλων παρόχων
- Απίστευτος Παυλίδης: «Έπιασε» τον Εουσέμπιο με επίδοση που ξεπερνούν μόνο οι Εμπαπέ και Κέιν μέσα στο 2025
- Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών – Είναι αγώνας για όλη την κοινωνία
- Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά: Απόψε, στις 21.00, στο MEGA
- Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις
- Πιο κοντά στο σπίτι, πιο κοντά στη στάση: 291 σημεία της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αθήνα
- Η Σούζι Άμις για τη ζωή της με τον Τζέιμς Κάμερον – «Πίστευα ότι δεν θα το δω ποτέ ξανά»
- Δώρα τεχνολογίας: Οι πιο hot επιλογές για τους αγαπημένους σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442