Χθες, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε παράσταση για ένα ρόλο το ματς με τον Άρη, επικρατώντας με 102-72. Αυτή ήταν η πρώτη 100άρα των Πειραιωτών στη φετινή σεζόν, με τους νικητές να έχουν τέσσερις με διψήφιο αριθμό πόντων.
Το Περιστέρι έκανε τα εύκολα – δύσκολα κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς βρέθηκε να χάνει παρότι προηγήθηκε με 19 πόντους (33-14 σε 61-62), αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 82-72, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Περιστερίου στο φετινό πρωτάθλημα.
Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός αν και τα βρήκε σκούρα στην Πυλαία κόντρα στον μαχητικό ΠΑΟΚ, τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 96-93.
Δύσκολη νίκη και για το Μαρούσι, που επικράτησε εντός έδρας του Κολοσσού Ρόδου με 70-67.
Αντίθετα, εύκολο έργο είχε η ΑΕΚ, που νίκησε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με 96-65 την Καρδίτσα.
Μετά το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής, μόνο τέσσερις ομάδες βρίσκονται στο 2-0 και αυτές είναι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Προμηθέας, άλλες τέσσερις είναι με ρεκόρ 1-1, δηλαδή Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Μαρούσι. Οι μοναδικοί που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να γευτούν τη νίκη, Κολοσσός Ρόδου, Λαύριο, Άρης και Καρδίτσα είναι στο 0-2.
Την επόμενη αγωνιστική (3η), ο Ολυμπιακός παίζει στην Καρδίτσα (21/10, 17:15) και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ (21/10, 20:15). Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι Άρης – Προμηθέας (19/10, 17:00), Μαρούσι – Περιστέρι (19/10, 18:00), Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (19/10, 20:15) και Λαύριο – Κολοσσός (20/10, 17:15)
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Προκρίσεις στην τελική φάση των προκριματικών του Μουντιάλ για Ιταλία, Κόσοβο, Δανία, Πολωνία και Σουηδία, ενώ στα πέναλτι πέρασαν Τσέχοι και Βόσνιοι. - Δείτε τα ζευγάρια των τελικών.
Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να μιλήσει με τον γιο του Στογιάκοβιτς και να τον πείσει να διαλέξει την Εθνική Σερβίας, αντί της Ελλάδας.