Ο Ολυμπιακός ήταν επιβλητικός και «σκόρπισε» την Μπράγκα με 3-0 στο «Γεώργιος» Καραϊσκάκης σε ένα ματς που έκαναν τρομερή εμφάνιση ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που είχε δύο γκολ, αλλά και ο Ροντινέι σε ρόλο εξτρέμ για δεύτερο συνεχόμενο ματς.
Ο Ρικάρντο Όρτα που είναι αρχηγός της πορτογαλικής ομάδας, μίλησε για το παιχνίδι και αναφέρθηκε και στον μικρό του αδερφό, Αντρέ και στο διάστημα που εκείνος αγωνιζόταν στους Πειραιώτες.
Οι δηλώσεις του Ρικάρντο Όρτα
«Το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος του ημιχρόνου δεν μας βοήθησε καθόλου και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια το παιχνίδι, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε», τόνισε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός.
«Ο Αντρέ ήταν πολύ χαρούμενος στον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν, αλλά ήταν συγκεντρωμένος απόλυτα. Αυτό το παιχνίδι δεν του πήγε, όπως δεν πήγε και σε όλη την ομάδα. Τα ατομικά λάθη είναι και λάθη όλης της ομάδας. Πρέπει να συνεχίσουμε, υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας στην Ευρώπη, αλλά τώρα εστιάζουμε στο πρωτάθλημα», πρόσθεσε.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού πάντως έδειξε να μην ξέχασε τον Όρτα και όσα εκείνος προσέφερε την περυσινή μαγική σεζόν στους ερυθρόλευκους, φτάνοντας μαζί του μέχρι και την κατάκτηση του Conference, αποθεώνοντάς τον μόλις έγινε αλλαγή, αλλά και κατά την είσοδό του στο φαληρικό γήπεδο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.