Ιρλανδία: Συμμετέχει στο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο – Ικανοποίηση από την Κομισιόν
Συμμετέχει σε επτά νομοθετικές πράξεις, ποιες είναι - Ικανοποιημένη η πρόεδρος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «προστασία των πολιτών και τα ασφαλή σύνορα»
Την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ιρλανδίας να συμμετάσχει σε επτά νομικές πράξεις του Συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σχετική ανακοίνωσή της.
Οι επτά νομοθετικές πράξεις
Συγκεκριμένα, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τις αποφάσεις που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Ιρλανδίας σε επτά νομοθετικές πράξεις στο πλαίσιο του συμφώνου της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο: την οδηγία για τις συνθήκες υποδοχής, τον κανονισμό για τις ελάχιστες απαιτήσεις ασύλου, τον κανονισμό για τις διαδικασίες ασύλου, τον κανονισμό-πλαίσιο της Ένωσης για την επανεγκατάσταση, τον κανονισμό για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης, τον κανονισμό Eurodac και τον κανονισμό για την αντιμετώπιση κρίσεων και ανωτέρας βίας.
«Οι σημερινές αποφάσεις που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Ιρλανδίας στον κανονισμό για τις διαδικασίες ασύλου και στην οδηγία για τις συνθήκες υποδοχής αρχίζουν να ισχύουν την επομένη της δημοσίευσής τους στην Επίσημη Εφημερίδα. Οι άλλες πέντε αποφάσεις θα αρχίσουν να ισχύουν την 20ή ημέρα από τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Ιρλανδία κοινοποίησε τη σχετική της απόφαση στις Βρυξέλλες στις 27 Ιουνίου 2024.
«Προστασία πολιτών και ασφαλή σύνορα» – Η δήλωση φον ντερ Λάιεν
Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «το Σύμφωνο θα συμβάλει στην προστασία των πολιτών, στην ασφάλεια των συνόρων, στη διασφάλιση δίκαιων και αποτελεσματικών διαδικασιών και στην ομαλή διαχείριση της μετανάστευσης με επίκεντρο την αλληλεγγύη. Η απόφαση της Ιρλανδίας να συμμετάσχει καταδεικνύει την προσήλωση της χώρας στις κοινές ευρωπαϊκές αξίες και την προθυμία της να συμβάλει στη βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης σε όλη την ΕΕ».
- Ακίνητα: Πώς η ακρίβεια… συρρικνώνει τα σπίτια μας – «Χάσαμε» σε δύο χρόνια 7 τ.μ.
- Αγώνας επιβίωσης για τον Στάρμερ – Ποιοι τον στηρίζουν, ποιοι ζητούν την αποχώρησή του
- Η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Σάκκαρη και η ανάγκη για βαθμούς (vids)
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του κουρέα επειδή δεν του άρεσε… το κούρεμα
- Μιλάνο: Τι έχουν τα έρμα και…σπάνε; Τα μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αποδεικνύονται εύθραυστα
- Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε χρήματα από ΙΧ – Παρακολουθούσαν τους οδηγούς και έσκαγαν τα λάστιχα
- ΕΚΑ: Παναττική απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου
- Κανδύλας: «Το Κύπελλο στο χάντμπολ είναι αφιερωμένο στα θύματα της Θύρας 7» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442