Ενα από τα μεγαλύτερα αστέρια της οικοδέσποινας Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», ο Λεόν Μαρσάν δεν διέψευσε τις προσδοκίες των συμπατριωτών του.
Ο 22χρονος κολυμβητής δεν είχε αντίπαλο στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική και τερμάτισε μέσα σε αποθέωση από 15.000 θεατές σε 4:02.95, καταρρίπτοντας το ρεκόρ αγώνων (4:03.84) που κρατούσε ο Μάικλ Φελπς από το Πεκίνο.
Το πρώτο μετάλλιο της Γαλλίας στην κολύμβηση στους φετινούς Αγώνες και το πρώτο που κατακτά η χώρα σε Ολυμπιακούς στο συγκεκριμένο αγώνισμα.
Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Λεόν Μαρσάν, που κατέρριψε το ρεκόρ του Μάικλ Φελπς και πέρασε στην ιστορία, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των συμπατριωτών του. Μια τεράστια επιτυχία για τον Γάλλο κολυμβητή, που έδωσε στη χώρα του το πρώτο της μετάλλιο στην κολύμβηση στους φετινούς Αγώνες.
Πολύ πίσω από τον Μαρσάν, έγινε τρομερή μάχη για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου. Ο Ιάπωνας Τομογιούκι Ματσουσίτα ήταν τελικά αυτός που εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 4:08.62, ελάχιστα μπροστά από τον Αμερικανό Κάρσον Φόστερ, που τερμάτισε τρίτος με 4:08.66, ενώ ελάχιστα πιο πίσω έμεινε ο Βρετανός Μαξ Λίτσφιλντ.
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 400μ. μικτή ατομική ανδρών:
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις, προκειμένου να ενισχύσει την περιφέρειά του με τον 30χρονο (1,88μ.) Αμερικανό γκαρντ.
Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της League Phase του Champions League μετά τα ματς της Τρίτης (9/12) για την 6η αγωνιστική της League Phase. Που βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της Καϊράτ.