«Οι φασίστες και οι ακροδεξιοί είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος. Είναι τα κόμματα εκείνα που στηρίζονται και τα στηρίζει ο καπιταλισμός για να συνεχίζει με μεγαλύτερη ακόμα την εκμετάλλευση απέναντι στους εργαζόμενους». Τάδε έφη Δήμος Κουμπούρης.
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Βιομηχανικός εργάτης, συνδικαλιστής, μετά βουλευτής για δύο θητείες με το ΚΚΕ. Συνταξιούχος αλλά ακόμα ενεργός. Αποδεικνύει στην πράξη ότι οι «απόμαχοι της δουλειάς» δεν είναι και απόμαχοι του αγώνα. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Ελλάδας και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.