Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νέα καινοτόμα σειρά κόλλας πλακιδίων Ultralite από τη Mapei

Νέα καινοτόμα σειρά κόλλας πλακιδίων Ultralite από τη Mapei

Η κορυφαία εταιρία δομικών υλικών Mapei κυκλοφορεί τη νέα σειρά Ultralite.

Η Mapei δημιουργεί και μας προτείνει λύσεις και προϊόντα υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας, φιλικά προς το περιβάλλον, στο πλαίσιο της βιώσιμης οικοδόμησης και καινοτομίας.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε όταν θα αποφασίσετε να κατασκευάσετε ή να ανακαινίσετε το χώρο σας είναι η επιλογή της σωστής εταιρείας. Μία τέτοια είναι η Mapei, μία εκ των κορυφαίων κατασκευαστών χημικών προϊόντων για την οικοδομική βιομηχανία παγκοσμίως, με ιστορία που ξεκινάει το 1937 στο Μιλάνο. Η συνεχής ανάπτυξη την έχει φέρει σήμερα στο να είναι μία πολυεθνική εταιρεία με δραστηριότητα σε 5 ηπείρους, 32 βασικά κέντρα ερευνών, 90 εργοστάσια σε 35 διαφορετικές χώρες, 70,000 πελάτες, περισσότερους από 11.900 καταρτισμένους εργαζόμενους, με 24 σειρές προϊόντων με 7.000 προϊόντα (που καλύπτουν όλα όσα χρειάζεται η οικοδομική βιομηχανία) και 700 προϊόντα με EPD (Environmental Product Declaration).

Σήμερα έρχεται με δύο προϊόντα/προτάσεις που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας στο νέο κατασκευαστικό μας project.

Ένα καινοτόμο προϊόν που μας προτείνει η Mapei είναι η νέα σειρά Ultralite στις κόλλες πλακιδίων. Πρόκειται για ελαφροβαρείς κόλλες πλακιδιών τσιμεντοειδούς βάσης ενός συστατικού που βγαίνουν σε τρεις τύπους (Ultralite Flex/ Ultralite S1 Flex/ Ultralite S2 Flex). Η κόλλα αυτή είναι εύκολη στο άπλωμα με υψηλή καλυπτικότητα. Σκεφτείτε ότι κυκλοφορεί σε συσκευασία 15 κιλών (με χερούλι για εύκολη μεταφορά) και καλύπτει επιφάνεια ίση με την παραδοσιακή κόλλα 25 κιλών. Η ελαφροβαρής αυτή κόλλα έχει τεχνολογία Low Dust ενώ ο περιορισμένος όγκος της συνεπάγεται και λιγότερα μεταφορικά.

Πιο αναλυτικά, η ελαφροβαρής λευκή τσιμεντοειδής κόλλα Ultralite Flex έχει άριστο άπλωμα με την οδοντωτή σπάτουλα στην πλάτη των πλακιδίων, υψηλή θιξοτροπία, εξαιρετική πρόσφυση σε όλους τους τύπους υποστρώματος, παρατεταμένο ανοιχτό χρόνο εφαρμογής και τεχνολογία Low Dust που απελευθερώνει λιγότερη σκόνη κατά την ανάμειξη, με πολύ χαμηλή εκπομπή πτητικών οργανικών ουσιών, EMICODE EC1 Plus κατά GEV,  για κεραμικά πλακίδια και φυσικούς λίθους.

Η ελαφροβαρής ελαστική κόλλα Ultralite S1 Flex είναι ιδανική για την τοποθέτηση πλακιδίων μεγάλου μεγέθους, χωρίς κατακόρυφη ολίσθηση που φέρει και όλα τα πλεονεκτήματα της Ultralite Flex.

Αντίστοιχα και η υψηλής ελαστικότητας Ultralite S2 Flex είναι εύκολη στην εφαρμογή, ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν χρειάζεται προσθήκη latex (παρά μόνο νερό), έχει τα πλεονεκτήματα των παραπάνω, με το επιπλέον χαρακτηριστικό ότι είναι ιδανική για τοποθέτηση μεγάλων μεγεθών σε προσόψεις και σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Και μιλώντας για εξωτερική θερμομόνωση ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Mapetherm System.

Οι σύγχρονες κατασκευές δίνουν μεγάλη βάση –και λόγω των νέων απαιτήσεων του νόμου- στην ενεργειακή απόδοση των κτηρίων και πως αυτή θα έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες αλλά και απαιτήσεις όσο αφορά στη θέρμανση και ψύξη του χώρου. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι μία τέτοια επιλογή είναι η εξωτερική θερμομόνωση που έχει πολλαπλά οφέλη σε σχέση με την πρότερη κατάσταση. Μερικές από αυτές είναι η εξοικονόμηση ενέργειας (διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή και με εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50%), η προστασία του κτιρίου από τις θερμοκρασιακές μεταβολές (με βελτίωση της διάρκειας ζωής του), η μέγιστη προστασία των τοίχων από υγρασία, μούχλα και ρωγμές, η αισθητική αναβάθμιση, η προστιθέμενη αξία που θα πάρει το ακίνητό σας με αυτήν την οικολογική επιλογή και όλα αυτά χωρίς να μειώνεται η εσωτερική επιφάνεια των χώρων και να απαιτείται ιδιαίτερη συντήρηση. Οι προϋποθέσεις είναι η εξέταση της κατάστασης του κτιρίου καθώς και οι σχετικές άδειες που απαιτούν οι κανονισμοί δόμησης, που συνήθως δεν δημιουργούν καμία δυσκολία αν αποφασίσετε να το κάνετε.

Η εταιρεία προτείνει το Mapetherm system και το τελικό επίχρισμα της σειράς Quarzolite. Το Mapetherm System αποτελεί ένα εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφόρους τύπους μονωτικών (ΕPS, EPS plus, πετροβάμβακας, XPS) και πληθώρα τελικών επιχρισμάτων σε πολλές κοκκομετρίες και διευρυμένο χρωματολόγιο για όλες τις απαιτήσεις. Τα προϊόντα αυτά έχουν δοκιμαστεί στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες σε όλη την ελληνική επικράτεια και είναι αποτέλεσμα ερευνών των εργαστηρίων Έρευνας & Ανάπτυξης της Mapei.

13 λόγοι για να επιλέξω Mapetherm System

Αυτά τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης είναι πιστοποιημένα κατά EAD 0400083-00-0404 σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 305/CPR, που αποτελεί μέρος της ελληνικής νομοθεσίας. Στην πιστοποίηση αυτή περιλαμβάνονται οι απαραίτητες δοκιμές για τη συμπεριφορά του Mapetherm System σε πλήθος περιβαλλοντικών μεταβολών και καταπονήσεων, πλέον και της αντίδρασης σε φωτιά, καλύπτοντας το σύνολο του ελληνικού χώρου. Τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος είναι πολλά με τα σημαντικότερα εξ αυτών να είναι η ενεργειακή, ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση των κτηρίων, η μείωση της απαιτούμενης ενέργειας –άρα και το κόστος- για τη θέρμανση και ψύξη του χώρου, η εξαιρετική σχέση απόδοσης-τιμής (καθότι από την πρώτη στιγμή θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται η απόσβεση της αρχικής επένδυσης) και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (λόγω της λιγότερης ενέργειας που καταναλώνετε) για την επίτευξη της αειφορίας που όλοι προσδοκάμε. Αλλά για να τα δούμε πιο αναλυτικά:

  1. Μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης άρα και του κόστους. Αυτή η εξοικονόμηση χρημάτων αποσβένει την αρχική επένδυση σε διάστημα λίγων ετών και σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες κρατικές επιδοτήσεις το κάνει μία άριστη επιλογή.
  2. Μείωση βλαπτικών εκπομπών: Το τεχνολογικά εξελιγμένο MAPETHERM οδηγεί σε σταθερή, μακροχρόνια εξοικονόμηση ενώ η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας οδηγεί σε μείωση εκπομπών που επιβαρύνουν το περιβάλλον.
  3. Βέλτιστη οικονομικά ενεργειακή αναβάθμιση: To σύστημα MAPETHERM οδηγεί σε μία ποιοτική αναβάθμιση του κτιρίου με τη μέγιστη αποδοτικότητα, κάνοντας αυτήν την εξαιρετική σχέση απόδοσης/τιμής του συστήματος μία πραγματική επένδυση και όχι έξοδο.
  4. Μόνωση χωρίς θερμογέφυρες: Το MAPETHERM επιτρέπει στον μηχανικό να καλύψει όλες τις κάθετες επιφάνειες με ένα συνεχές στρώμα μονωτικού και να εξαφανίσει τις περιοχές με τοπικές αλλά σημαντικές ελλείψεις στη μόνωση (πχ. σενάζια, κολώνες, πλάκες).
  5. Μακροχρόνια προστασία της τοιχοποιίας: Το σύστημα αυτό προσφέρει στο σκελετό του κτιρίου μια αδιάκοπτη και θερμική ισορροπία εξαφανίζοντας τις θερμοκρασιακές και υγρασιακές καταπονήσεις που επιδρούν στην οικοδομή, αυξάνοντας έτσι την ανθεκτικότητα. Κατά αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η εμφάνιση ρωγμών στις διεπιφάνειες, η είσοδος υγρασίας που οδηγεί σε σκιές και μούχλα, καθώς και η μείωση της θερμομονωτικής ικανότητας της τοιχοποιίας.
  6. Διόρθωση και εξάλειψη των θερμογέφυρων: Το MAPETHERM επιδιορθώνει κάθε τύπο θερμογέφυρας αφού εξαφανίζει τις διόδους μεταφοράς θερμότητας, τις πηγές συμπύκνωσης και μούχλας στην εσωτερική τοιχοποιία και επιδιορθώνει τις περιοχές με ρωγμές ή αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ρωγμών.
  7. Ορθή χρήση της θερμικής αδράνειας του τοίχου: Σε περιόδους ψυχρού καιρού, το MAPETHERM διατηρεί τους τοίχους θερμούς (αφού συσσωρεύει θερμότητα στην τοιχοποιία) ενώ σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών αποτρέπει την υπερβολική θέρμανση του τοίχου. Αυτό συμβαίνει λόγω της ορθής θέσης του μονωτικού υλικού.
  8. Λεπτότερη διαμόρφωση τοιχοποιίας: Η εφαρμογή του MAPETHERM στον εξωτερικό τοίχο κατά την θερμική ανακαίνιση δεν επιδρά στη λειτουργία του κτιρίου και δεν μειώνει τους εσωτερικούς χώρους.
  9. Σωστή και λειτουργική διαπερατότητα υδρατμών: Το σύστημα αυτό επιτρέπει τους υδρατμούς να εξέρχονται από το εσωτερικό του κτιρίου και δεν αποτελεί φράγμα υδρατμών όπως λαθεμένα πιστεύεται για την εξωτερική θερμομόνωση.
  10. Εξάλειψη της συμπύκνωσης σε διπλές τοιχοποιίες: Το MAPETHERM μετακινεί το σημείο δρόσου στην εξωτερική μεριά της τοιχοποιίας και αποτρέπει το σχηματισμό της επιβλαβούς και ανθυγιεινής συμπύκνωσης υδρατμών στα διάκενα της τοιχοποιίας.
  11. Υγεία και άνετη διαβίωση: Με το σύστημα αυτό μειώνεται η πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώσεων και την εμφάνιση μούχλας εσωτερικά και επιτρέπει την ορθή εκμετάλλευση της θερμότητας.
  12. Αναβάθμιση της αξίας του κτιρίου: Με την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου, μετά την εφαρμογή του συστήματος MAPETHERM, αυξάνεται η αξία του κτιρίου.
  13. Αειφόρα κατασκευή: Με τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας που συνεπάγεται μείωση των εκπομπών με την εφαρμογή του MAPETHERM, επιτυγχάνεται μία από τις αποδοτικότερες και ανθεκτικότερες επεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε στο χώρο. Αυτό συνδράμει και στην οικοδομική αειφορία που έχει ως κύριο παράγοντα την ανθεκτικότητα των εφαρμοζόμενων υλικών και συστημάτων.

Το σύστημα Mapetherm  χρησιμοποιεί ιδανικά για το τελικό επίχρισμα, από τη σειρά Quarzolite, το πρωτοποριακό υλικό Quarzolite Tonachino. Πρόκειται για ένα ακρυλικό επίχρισμα, με μεγάλη ικανότητα πλήρωσης και προστασίας, διαθέσιμο στις κοκκομετρίες 0,7 mm, 1,2 mm, 1,5 mm και 2,0 mm, που προσθέτει παράλληλα και στο διακοσμητικό ύφος. Επιπροσθέτως, ιδανικά θα χρειαστείτε από την ίδια σειρά και την Quarzolite Pittura (ακρυλική βαφή με χαλαζία, για ομοιόμορφο άπλωμα και μεγάλη διάρκεια, για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους) και το Quarzolite Base coat (έγχρωμη ακρυλική υπόβαση, με υψηλή ικανότητα πλήρωσης και πρόσφυσης, για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες).

Περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά για το Mapetherm System θα βρείτε ΕΔΩ.

Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή ή ανακαίνιση ενός χώρου είναι μία επένδυση για το παρόν και το μέλλον μας, που σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία στις επιλογές που θα κάνουμε ώστε τα σπίτια (και οι επαγγελματικοί μας χώροι) να είναι ανθεκτικά στο χρόνο, λειτουργικά, οικονομικά στην κατανάλωση και συντήρησή τους και φυσικά «πράσινα». Για αυτό επιλέγουμε εταιρείες με εμπειρία, τεχνογνωσία και όραμα.

inSports

Νέος προπονητής της Εθνικής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας, καθώς ήρθε σε προφορική συμφωνία για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024