Η ιρανική κρατική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το εσωτερικό του ελικοπτέρου πριν από τη συντριβή του που δείχνει τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί με τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.
Στο βίντεο περιλαμβάνονται πλάνα από την επίσκεψή τους από την τελετή για το άνοιγμα φράγματος στα σύνορα του Ιράν με το Αζερμπαϊτζάν, στην οποία είχαν παρευρεθεί.
Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν σήμερα το πρωί το πτώμα του Ραϊσί και των άλλων οκτώ επιβαινόντων
Στο ελικόπτερο, εκτός από τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, επέβαιναν ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, ο ιμάμης της προσευχής της Παρασκευής της Ταμπρίζ, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, ο αρχηγός πληρώματος, ο επικεφαλής ασφαλείας και ένας σωματοφύλακας.
Το ελικόπτερο χάθηκε χθες, Κυριακή, από τα ραντάρ καθώς πετούσε πάνω από απόκρημνη και δασώδη περιοχή στο βορειοδυτικό Ιράν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με βροχή και πυκνή ομίχλη. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν σήμερα την αυγή σε πλαγιά βουνού.
Οι εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου συνεχίστηκαν όλο το βράδυ. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν σήμερα το πρωί το πτώμα του Ραϊσί και των άλλων οκτώ επιβαινόντων.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.