Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το Game 2 των play-offs της Euroleague (26/4,22:00), με τους ερυθρόλευκους να είναι ποιο άνετοι μετά το break της έδρας στο πρώτο ματς.
Ο Νίκολας Λαπροβίτολα, στις δηλώσεις του ενόψει της επερχόμενης αναμέτρησης, αναφέρθηκε στο που πιστεύει ο ίδιος ότι πρέπει να προσέξουν οι μπλαουγκράνα κόντρα στους ερυθρόλευκους ενώ μίλησε και για τους οπαδούς του συλλόγου του, οι οποίοι πρέπει να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Palau Blaugrana.
«Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια στη σειρά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκολας Λαπροβίτολα.
Aναλυτικά οι δηλώσεις του Aργεντινού:
«Χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια στη σειρά κι όλα είναι στο χέρι μας. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε καλή άμυνα, να κυκλοφορήσουμε καλύτερα τη μπάλα στην επίθεση, να έχουμε συνέπεια στο παιχνίδι μας και να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον», ανέφερε αρχικά ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα.
Και πρόσθεσε: «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουμε η σειρά να έχει διάρκεια. Θέλουμε να ανακάμψουμε. Θέλουμε να μας βοηθήσει κι ο κόσμος στο Palau Blaugrana, να ασκήσει πίεση στον Ολυμπιακό. Είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε ενόψει του Game 2 με τους Ερυθρόλευκους.
Ο Λαπροβίτολα στο πρώτο παιχνίδι είχε 9 πόντους, με 1/6 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.