Γκουαρντιόλα: «Ο αντίκτυπος του Μπέλινγκχαμ ήταν τεράστιος στη Ρεάλ»
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ , με αφορμή την κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, εκεί όπου η Σίτι θα αντιμετωπίσει την «Βασίλισσα».
Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι διαφορετική ομάδα σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν, χάρη στον «προφανή» αντίκτυπο του μέσου Τζουντ Μπέλινγκχαμ, δήλωσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, με αφορμή την κλήρωση που έφερε την ομάδα του να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο της LaLiga στους προημιτελικούς του Champions League.
Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε τους 14 φορές νικητές του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League στους ημιτελικούς του Champions League την περασμένη σεζόν, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας και εξασφάλισε μια τεράστια νίκη με 4-0 στο Etihad στον δεύτερο αγώνα. Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών του φετινού Champions League θα διεξαχθούν 9-10 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 16-17 Απριλίου.
Ο Μπέλινγκχαμ, ο οποίος εντάχθηκε στη Ρεάλ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ τον Ιούλιο έναντι περίπου 103 εκατομμυρίων ευρώ, έχει πετύχει 20 γκολ και έχει δημιουργήσει εννέα για την ισπανική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γκουραντιόλα:
«Ο αντίκτυπος (του Μπέλινγκχαμ) ήταν τεράστιος. Είναι μια διαφορετική ομάδα από την περασμένη σεζόν. Η επιρροή του είναι προφανής και πρέπει να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τι κάνει. Το να αντιμετωπίζεις τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα μια δύσκολη πρόκληση, κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί. Είναι ένας εξαιρετικός σύλλογος και σε αυτή τη διοργάνωση μπορούν να ελέγξουν πολλά πράγματα με την εμπειρία που έχουν στο παρελθόν. Όπως και την περασμένη σεζόν θα υπάρχουν στιγμές για εκείνους και στιγμές για εμάς. Όσο περισσότερο μπορούμε να κρατήσουμε τις στιγμές μας, θα είμαστε πιο κοντά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση στη Μαδρίτη και μετά εδώ, με τους φιλάθλους μας, να το κάνουμε πάλι.»
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.