Μπορεί η Πόρτο να την προσγείωσε μεσοβδόμαδα για το Champions League, αλλά η Άρσεναλ συνεχίζει να σκορπά τρόπο στο πρωτάθλημα!
Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πραγματοποίησε ακόμη μία εκπληκτική εμφάνιση και διέλυσε με 4-1 τη Νιούκαστλ για την 26η αγωνιστική της Premier League παραμένοντας στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι και στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι «κανονιέρηδες» έφτασαν τις έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα και με συντελεστή τερμάτων 25-3!
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι απογοήτευσαν σε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι και έχασαν έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για έξοδο στην Ευρώπη.
Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα του ματς και έφτασαν στο 1-0 στο 18′ με αυτογκόλ του Μπότμαν μετά από κεφαλιά του Γκάμπριελ σε εκτέλεση κόρνερ. Έξι λεπτά μετά η Άρσεναλ έφτασε και στο 2-0 με ωραίο σουτ του Χάβερτς από ασίστ του Μαρτινέλι. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και μέχρι την ανάπαυλα είχαν ακόμη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρτινέλι για τρίτο γκολ.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Χάβερτς δεν τα κατάφερε σε τετ α τετ, αλλά το 3-0 ήρθε στο 65′ με διαγώνιο σουτ του Σάκα από πάσα του Όντεγκααρντ. Στο 71′ ο Κίβιορ με κεφαλιά έκανε το 4-0 για την καταιγιστική Άρσεναλ από κόρνερ του Ράις, με τη Νιούκαστλ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 84′ με κεφαλιά του Γουίλοκ.
Αν κι έχανε από το 13΄ από αυτογκόλ, η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ με 2-1, χάρη στα τέρματα των Νικολάς Ντομίνγκες (55’) και Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (89’) και πήρε μεγάλη νίκη.
Οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι θα έχουν φέτος έναν παραπάνω λόγο να σηκώσουν το ποτήρι ψηλά – και να το κάνουν χωρίς να σκέφτονται το ξυπνητήρι της επόμενης μέρας.