Εν αναμονή αποφάσεων για κλειστά σχολεία στην Αττική – Οι ΟΤΑ εξετάζουν τα δεδομένα
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κριθεί σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα ή αν θα ανοίξουν με καθυστέρηση.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δήμοι και οι περιφέρειες όλης της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Διυπουργική Επιτροπή με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων.
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, προανήγγειλε «απαγορεύσεις» που θα εφαρμόζονται σταδιακά ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με το alfavita.gr, να κλείσουν σχολεία και στην Αττική, ειδικά σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπου τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Νέα σύσκεψη των αρμόδιων Αρχών ανακοίνωσε ο Κικίλιας
Το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να κριθεί σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα ή αν θα ανοίξουν με μια – δυο ώρες καθυστέρηση. Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί και την Δευτέρα για τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη.
Εάν η κακοκαιρία είναι γενικευμένη σε περισσότερες από μία περιφέρειες οι αποφάσεις θα ληφθούν από το υπουργείο Παιδείας.
Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά
Η κακοκαιρία ήδη «χτυπά» τη χώρα, με τα πρώτα χιόνια να έχουν πέσει, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
Λόγω χιονόπτωσης με απόφαση της αστυνομίας υπάρχει από νωρίς το πρωί της Κυριακής (28/1) διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ.

Χιόνια στα Βίλια Αττικής (φωτογραφείο αρχείου)
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός χρειάζεται προσοχή. Τα πιο κρύα 24ωρα θα είναι αυτά της Δευτέρας, της Τρίτης και της Τετάρτης, όπου κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλά υψομετρικά.
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)









































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442