Ολοκληρώνεται η δίκη του Τραμπ για οικονομικές απάτες – Πρόστιμο εκατομμυρίων ζητά η εισαγγελία
Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ζητά και να απαγορευτεί στον Ντόναλντ Τραμπ να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Πολιτεία
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για να παρακολουθήσει τις τελικές αγορεύσεις στη δίκη για αστική απάτη εναντίον του.
Ο Τραμπ δεν αναμένεται να μιλήσει στο δικαστήριο, σημειώνει το CNN, αφού ο δικαστής απέρριψε σχετικό αίτημα, επειδή ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος δεν συμφωνούσε σε περιορισμούς σχετικά με το τι θα μπορούσε να συζητήσει, αλλά εκείνος μίλησε σε δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στο δικαστήριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, ζητά αποζημίωση 370 εκατομμυρίων δολαρίων και να απαγορευτεί στον Τραμπ να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Πολιτεία, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος, οι ενήλικοι γιοι του και η εταιρεία του εξαπάτησαν τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, διογκώνοντας την αξία των περιουσιακών στοιχείων του Τραμπ.
Τέλος Ιανουαρίου αναμένεται η απόφαση
Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Chris Kise, ολοκλήρωσε την αγόρευσή του προτρέποντας τον δικαστή να απορρίψει τους ισχυρισμούς κατά του πρώην προέδρου και ισχυριζόμενος ότι η υπόθεση υπερβαίνει τον πελάτη του.
«Δεν μπορείτε απλώς να επιτρέψετε στην γενική εισαγγελέα να αποφασίσει ένα έγκλημα χωρίς θύματα και να επιβάλει μια εταιρική θανατική ποινή», δήλωσε ο Kise, αναφερόμενος στην εισαγγελική επιδίωξη να απαγορεύσει στον Τραμπ να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Ο δικαστής δήλωσε ότι θα επιδιώξει να καταθέσει γραπτή απόφαση για την υπόθεση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Η παρουσία του Τραμπ στις τελικές αγορεύσεις, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Αϊόβα, υπογραμμίζει πόσο αλληλένδετοι έχουν γίνει ο νομικός και ο πολιτικός του κόσμος.
Έχει καταστήσει τις τέσσερις ποινικές διώξεις εναντίον του βασικό μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας για το 2024, σημειώνει χαρακτηριστικά το CNN.
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις
- Θα καταφέρει η «Ενεργή Μάχη» να κερδίσει το στοίχημα της πρόληψης των πυρκαγιών;
- Ο αναθεωρητισμός Τραμπ και οι τρεις επιλογές της Ευρώπης
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Η σύζυγός του κατέθεσε επιστολή στήριξης παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Στέγαση: Ανάκαμψη με ανισορροπίες
- H νέα παγκόσμια έκρηξη του… αστροτουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442