Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Η κόρη του Ιβάνκα καλείται να καταθέσει για την υπόθεση απάτης 250 εκατ. δολαρίων

Ντόναλντ Τραμπ: Η κόρη του Ιβάνκα καλείται να καταθέσει για την υπόθεση απάτης 250 εκατ. δολαρίων

Ο δικαστής εκτιμά ότι θα έχει σχετικές πληροφορίες για την υπόθεση

Η Ιβάνκα Τραμπ καλείται να καταθέσει στην υπόθεση απάτης των 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο πατέρας της Ντόναλντ Τραμπ και τα αδέρφια της, Ντόναλντ Τζ. και Έρικ.

Πρόκειται για μία από τις πολλές δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του πρώην αμερικανού προέδρου, ο οποίος μάλιστα θεωρείται φαβορί για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο δικαστής της Νέας Υόρκης Άρθουρ Ενγκόρον αποφάσισε ότι η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα πρέπει να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση όπου ο πατέρας της κατηγορείται ότι υπερφούσκωσε  κατά πολύ την αξία των περιουσιακών του στοιχείων προκειμένου να λάβει μεγαλύτερα δάνεια.

«Η κυρία Τραμπ έχει ξεκάθαρα επωφεληθεί από το προνόμιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη»

Η Ιβάνκα Τραμπ υπήρξε για χρόνια ειδική σύμβουλος στην επιχείρηση του πατέρα της

Η Ιβάνκα Τραμπ εργάστηκε ως ειδική σύμβουλος κατά τη διάρκεια της θητείας του πατέρα της στον Λευκό Οίκο και ήταν η εκτελεστική αντιπρόεδρος της οικογενειακής επιχείρησης «The Trump Organization».

Η απόλυση

Είχε απολυθεί ως κατηγορούμενη στην υπόθεση πριν από μήνες και οι δικηγόροι υπεράσπισης καθώς και ο δικός της δικηγόρος υποστήριξαν ότι δεν έπρεπε να καταθέσει, επειδή είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη και δεν εργαζόταν για την οργάνωση από το 2017. Ωστόσο, το κράτος ισχυρίστηκε ότι λόγω του πρώην υψηλού ρόλου της στην εταιρεία ενδέχεται να έχει σχετικές πληροφορίες.

Ο δικαστής παρουσίασε έγγραφα που δείχνουν ότι η Ιβάνκα συνέχιζε να έχει δεσμούς με ορισμένες επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη και να είχε ακόμα διαμερίσματα στο Μανχάταν.

«Η κυρία Τραμπ έχει ξεκάθαρα επωφεληθεί από το προνόμιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη», είπε ο δικαστής. Πρόσθεσε ότι η κατάθεσή της δεν θα γίνει πριν από την 1η Νοεμβρίου για να δοθεί χρόνος στους δικηγόρους της να ασκήσουν έφεση.

Ο Τζέιμς, ένας Δημοκρατικός που κατηγορείται για ενορχήστρωση μιας «ψευδής» υπόθεσης εναντίον του Τραμπ με πολιτικά κίνητρα, ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος υπερεκτίμησε την περιουσία του για χρόνια σε οικονομικές εκθέσεις που δόθηκαν σε τράπεζες, ασφαλιστές και άλλους για να εξασφαλίσει δάνεια και συμφωνίες.

Ο Τζέιμς ζητά να επιβληθεί πρόστιμο 250 εκατομμυρίων δολαρίων και απαγόρευση στον Τραμπ και τους γιους του να εργάζονται ως στελέχη στη Νέα Υόρκη. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τους ισχυρισμούς.

Ο Τραμπ ήταν παρών κατά τη διάρκεια αρκετών ακροάσεων, συμπεριλαμβανομένης αυτής νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα όταν ο πρώην δικηγόρος του, Μάικλ Κοέν, κατέθεσε εναντίον του.

Εκτός από την υπόθεση απάτης στη Νέα Υόρκη, αντιμετωπίζει κατηγορίες για παρέμβαση στις εκλογές στην Ουάσιγκτον και κατηγορίες ότι προσπάθησε να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 στη Τζόρτζια.

Σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρώην πιστοί του στρέφονται εναντίον του, όπως και ο Κοέν.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024