Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ - Και δεύτερος συγκατηγορούμενός του δηλώνει ένοχος για τις εκλογές

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ – Και δεύτερος συγκατηγορούμενός του δηλώνει ένοχος για τις εκλογές

Η υπόθεση της Πολιτείας Τζόρτζια, όπου κατηγορείται για απόπειρα ανατροπής εκλογικών αποτελεσμάτων, μπορεί να σταθεί μοιραία για το μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ

Ένας ακόμη συγκατηγορούμενος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο δικηγόρος Κένεθ Τσίσεμπρο, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του σχεδίου ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτεία της Τζόρτζια, δήλωσε ένοχος την Παρασκευή, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Πρόκειται για τον δεύτερο κατηγορούμενο που καταλήγει σε συμφωνία με την εισαγγελία τις τελευταίες 24 ώρες. Είχε προηγηθεί η δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ, που επρόκειτο αρχικά να δικαστεί την Δευτέρα μαζί με τον Τσίσεμπρο, αλλά θα αποφύγει τελικά τη δίκη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να δικαστεί στις 4 Μαρτίου από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον

Η πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ένοχη για έξι αδικήματα συνωμοσίας με σκοπό την παρέμβαση στην υλοποίηση του εκλογικού έργου, αλλά και πρόθυμη να καταθέσει εναντίον του πρώην προέδρου εφόσον κληθεί.

Ο 62χρονος Τσίσεμπρο αντιμετώπιζε επτά κατηγορίες, αλλά δήλωσε ένοχος μόνο για πλαστογραφία, κατά τη σημερινή (20/10) εμφάνισή του σε δικαστήριο στην Ατλάντα.

Συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του Τραμπ

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, καταβολή αποζημίωσης ύψους 5.000 δολαρίων και 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Θα πρέπει επίσης να ζητήσει συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της Τζόρτζια, με ανοιχτή επιστολή του.

Προκειμένου να μπουν στο αρχείο οι υπόλοιπες κατηγορίες σε βάρος του, ο Τσίσεμπρο συμφώνησε να καταθέσει στις μελλοντικές δίκες άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Οι δύο διαδοχικές συμφωνίες ομολογίας αποτελούν άσχημα νέα για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους 15 εναπομείναντες συγκατηγορουμένους του, μεταξύ των οποίων ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο πρώην προσωπικός του δικηγόρος, και ο Μαρκ Μίντοους, πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, οι οποίοι πρόκειται να δικαστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Μεταξύ άλλων, ο Τσίσεμπρο φέρεται να συνέταξε και έστειλε σημειώματα με σκοπό να αντικατασταθούν οι Δημοκρατικοί εκλέκτορες του Τζο Μπάιντεν στην Τζόρτζια από Ρεπουμπλικάνους, προσκείμενους στον Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να δικαστεί στις 4 Μαρτίου από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να ανατρέψει το αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024