Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Η ωραία του… απατεώνα – Ποια είναι η δικηγόρος του πρώην προέδρου που κλέβει τα βλέμματα στη δίκη του

Τραμπ: Η ωραία του… απατεώνα – Ποια είναι η δικηγόρος του πρώην προέδρου που κλέβει τα βλέμματα στη δίκη του

Εξίσου θορυβώδης με τον πελάτη της η Αλίνα Χαμπά κατηγορήθηκε πρόσφατα για την απουσία ενόρκων στην τελευταία δίκη του

Στον Ντόναλντ Τραμπ αρέσουν οι όμορφες γυναίκες. Και τις θέλει δίπλα του, όχι μόνο ως ερωτικούς συντρόφους, αλλά και ως συμβουλάτορες και συνεργάτες του, από την προεκλογική του εκστρατεία μέχρι τις δικαστικές αίθουσες, όπου φέτος οι εμφανίσεις του είναι πολλές και η τύχη του αβέβαιη.

Η Αλίνα Χάμπα, Χριστιανή από το Ιράκ, έχει στενές οικογενειακές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Μάλιστα, τρέφει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του, αφού έχει δηλώσει ότι είναι από τους πιο ηθικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει στη ζωή της. Γι’ αυτό άλλωστε και τον υπερασπίζεται σήμερα στη Νέα Υόρκη στην τελευταία δίκη του για «επανειλημμένες απάτες», που αφορούν την υπερτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων μεταξύ  812 εκατομμυρίων και 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2014 ως το 2021.

Η ωραία Αλίνα μπορεί να στερείται εμπειρίας αλλά ξεχειλίζει αυτοπεποίθησης

Η Χάμπα, που άστραψε και βρόντηξε μπροστά στην κατηγορία ότι από δική της υπευθυνότητά η τύχη του Αμερικανού πρώην προέδρου θα αποφασιστεί μόνο από τον δικαστή της έδρας, Άρθουρ Ενγκορον, που δεν είναι φιλικά διακείμενος απέναντι του, ούτε συμπαθεί τη Χάμπα, που έχει χαρακτηρίσει άνευ ουσίας θορυβώδη, και όχι από ενόρκους, μπορεί να μην είναι μαθημένη στα δύσκολα, έχει όμως αυτοπεποίθηση αντιστρόφως ανάλογη της εμπειρίας της, έγραψε πρόσφατα το Newsweek.

Πρώην στέλεχος στον οίκο μόδας Marc Jacobs, η Χάμπα σήμερα κατέχει θέση συνεργάτη στη νομική εταιρεία Habba Madaio & Associates LLP

Η 39χρονη δικηγόρος, που κατάγεται από μια οικογένεια Χριστιανών η οποία μετανάστευσε από το Ιράκ τη δεκαετία του 1980 για να αποφύγει τις διώξεις, γεννήθηκε στην πόλη Σάμιτ του Νιου Τζέρσει στις ΗΠΑ. Ο πατέρας της, Σαάντ Χάμπα, είναι διακεκριμένος γαστρεντερολόγος με ευρεία αναγνώριση για το έργο του.

Στο παρελθόν η 39χρονη δικηγόρος είχε υπάρξει στέλεχος στον οίκο μόδας Marc Jacobs, ενώ σήμερα κατέχει θέση συνεργάτη στη νομική εταιρεία Habba Madaio & Associates LLP, με έδρα το Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσεϊ, περιοχή στην οποία ο Τραμπ κατέχει και ένα κλαμπ με γήπεδο γκολφ, ένα σπορ που ενδιαφέρει εξίσου και τους δυο τους, όπως αποδεικνύουν οι κοινές φωτογραφίες τους από το γήπεδο.

Μια θρήσκα μητέρα

Στον ιστότοπό της η Χάμπα αναφέρει πάντως ότι «έχει εμπειρία σε πολλούς τομείς δικαστικών διαφορών», όπως τις εταιρικές διαφορές, την εμπορεία ακινήτων, τις κατασκευές και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Έχει αποκαλέσει τις κατηγορίες κατά του Τραμπ «σκευωρία και παρέμβαση στις εκλογές», ενώ προτίθεται να αποδείξει ότι η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, ουδόλως ενδιαφέρεται αν ο Αμερικανός μεγιστάνας και οι γιοι του το… παράκαναν με τα χρήματα, αλλά επιθυμεί να τον στήσει στον τοίχο στο πλαίσιο βεντέτας που έχει μαζί του.

Ως μέλος της νομικής ομάδας του Τραμπ από τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει αντικαταστήσει σημαντικούς δικηγόρους του, όπως είναι ο Μαρκ Κάσοβιτς και ο Τσαρλς Χάρντερ, ενώ αξιομνημόνευτη έχει μείνει η διόρθωση που έκανε στον πρώην πρόεδρο όταν τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε εκείνος κατηγορούνταν από τη δημοσιογράφο Ε.Τζιν Κάρολ ότι την βίασε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, την μπέρδεψε σε μια φωτογραφία με την πρώην σύζυγό του, τη Μάρλα Μέιπλς.

Η Χάμπα, που δηλώνει «πολύ θρήσκα» Καθολική, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, ενός γιου εννέα ετών, μιας κόρη επτά ετών και ενός γιος 15 ετών από τον προηγούμενο γάμο του συζύγου της.

Στόχος της να αποδείξει ότι η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, επιθυμεί να τον στήσει στον τοίχο λόγω βεντέτας

Ξανά στο εδώλιο

Να σημειωθεί ότι στην αστική αυτή δίκη ο 77χρονος Τραμπ δεν κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης, όμως οι κυρώσεις που ενδεχομένως να του επιβληθούν, εφόσον κριθεί ένοχος, μπορεί να πλήξουν τη δυνατότητά του να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην αμερικανική μεγαλούπολη ή και να χάσει τον έλεγχο πολλών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας του, όπως του εμβληματικού Πύργου Τραμπ, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του και σε τέσσερις ποινικές υποθέσεις, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν βλάψει τη δημοτικότητά του, ο Τραμπ αναμένεται να παρουσιαστεί από τις 4 Μαρτίου ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, κατηγορούμενος ότι προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 που κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν. Να σημειωθεί ότι σήμερα ο πρώτος προηγείται του δεύτερου με δέκα ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News στην περίπτωση επανάληψης της μονομαχίας τους στις εκλογές του 2024.

Το επόμενο ραντεβού του Τραμπ με τη δικαιοσύνη το έχει και πάλι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, κατηγορούμενος για λογιστικές απάτες, και το αμέσως επόμενο στη Φλόριντα για αμέλεια στη διαχείριση απορρήτων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από την προεδρία.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024