Οι τρεις από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στην κανονική περίοδο του Basketball Champions League θα διεκδικήσουν μέσω Play-In την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης.
ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Προμηθέας Πατρών δίνουν τον πρώτο από τους τρεις αγώνες το διήμερο (2-3/1), ενώ η ΑΕΚ ήταν η μόνη ελληνική ομάδα που εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στο «Top-16», έχει τοποθετηθεί στον 12ο όμιλο, όπου βρίσκεται και η ισπανική Μούρθια και… περιμένει.
Στον ίδιο όμιλο τον 12ο θα τοποθετηθούν και οι νικητές των ζευγαριών ΛεΜαν-Προμηθέας Πατρών (οι Αχαιοί έχουν μειονέκτημα έδρας) και Χάποελ Χολόν-Οστάνδη.
Ο ΠΑΟΚ, με πλεονέκτημα έδρας, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της τουρκικής Τόφας Μπούρσα και αν τα καταφέρει θα συνεχίσει στον 9ο όμιλο μαζί με Μάλαγα, Στραμπούρ και τον νικητή του ζευγαριού Σολέ-Σάσαρι.
Το Περιστέρι θα πρέπει να κάμψει με μειονέκτημα έδρας την αντίσταση της λιθουανικής Ρίτας Βίλνιους για να συνεχίσει στον 11ο όμιλο μαζί με Τενερίφη, Χάποελ Ιερουσαλήμ και τον νικητή του ζευγαριού Καρσίγιακα-Μπρεογκάν.
Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16»: ΑΕΚ (12ος όμιλος), Μάλαγα, Ντιζόν, Τενερίφη, Στρασμπούρ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μούρθια, Βόννη
Αναλυτικά:
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου (19:30) την τουρκική Τόφας Μπούρσα. Ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά», Φώτης Τακιανός, υπολογίζει στον ΜακΝις, ο οποίος συμμετέχει κανονικά πλέον στις προπονήσεις. Η τουρκική ομάδα ενισχύθηκε με τον Μάρκους Ντένμον.
Την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου, το Περιστέρι αγωνίζεται στη Λιθουανία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Βίλνιους, απέναντι στη Ρίτας, στις 19:30.
Εκτός έδρας αρχίζει και ο Προμηθέας την προσπάθειά του για πρόκριση στους «16». Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου αντιμετωπίζει την Τετάρτη (3/4, 21:30) τη ΛεΜαν στη Γαλλία.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για τα ματς με την Βικτόρια Πλζεν και το πρώτο με την Μπέτις – Οι παραβάσεις και τα ποσά που θα παρακρατηθούν