Η Κόρινθος έγινε μέλος της διεθνούς ομάδας ιστορικών πόλεων
Αναγνωρίστηκε η Κόρινθος ως ιστορική πόλη.
Η Κόρινθος ανήκει πλέον σε ένα κλειστό κλαμπ ιστορικών πόλεων σε όλο τον κόσμο.
Ειδικότερα, μετά από ενέργειες, δράσεις και συμμετοχές της «Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει» η Κόρινθος εντάχθηκε επίσημα στην Ομάδα των Ιστορικών Πόλεων (League of Historical Cities). Η έδρα της παγκόσμιας αυτής ομάδας πόλεων είναι Κιότο της Ιαπωνίας. Από την Ελλάδα συμμετείχε μέχρι τώρα μόνο η Αθήνα. Άρα η χώρα μας θα εκπροσωποείται από δυο πόλεις σε αυτή την ομάδα, κάτι που δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας με οικονομικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό πρόσημο.
Πλούσια πολιτιστική κληρονομιά

Βασικό θέμα της ομάδας αυτών πόλεων αυτών στο τελευταίο τους συνέδριο -το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στην Andong της Νότιας Κορέας- ήταν το πώς μια ιστορική πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να σχεδιάσει καλύτερα τη σύγχρονη πολιτική της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Ας ελπίσουμε ότι η σημαντική αυτή ένταξη της Κορίνθου θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μια σύγχρονη ποιοτική της ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Κοινός τόπος πάντως είναι ότι η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά παρέχει τεράστιες δυνατότητες. Η Κόρινθος που επιχειρεί να αποκτήσει την δική της «ταυτότητα» και να προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας ήδη κάνει προσπάθειες να αναδείξει το πολιτιστικό της κομμάτι και τις υποδομές της προκειμένου να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό τα πλεονεκτήματα της.

- Χριστοδουλίδης για βίντεο περί διαφθοράς: Είμαι εδώ, δεν έχω να φοβηθώ οτιδήποτε
- Παζλ για δυνατούς λύτες: Είναι ο Μάρλον Μπράντο ο αληθινός πατέρας του μικρότερου γιου του Μάικλ Τζάκσον;
- «Έφυγε» ο Ρολάν Κουρμπίς που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό
- Αρχαίος τάφος στην Τουρκία ίσως φιλοξενούσε συγγενή του βασιλιά Μίδα
- Inside Iran’s Most Dangerous Uprising in Decades
- Ανδρουλάκης: Τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για τη Mercosur, το ΠΑΣΟΚ δεν θα τη στηρίξει – Πυρά για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πότε θα γίνει η τελευταία επιστροφή ενοικίου – Ποιους αφορά
- Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442