Παράνομο ινστιτούτο αισθητικής από 30χρονη – Έκανε μπότοξ στο σπίτι της με απαγορευμένα σκευάσματα
Η 30χρονη χωρίς να έχει τη σχετική άδεια πραγματοποιούσε επεμβάσεις αισθητικής ενώ χρησιμοποιούσε απαγορευμένα σκευάσματα με μπότοξ και υαλουρινικό οξύ
Σε παράνομο… «κέντρο αισθητικής» είχε μετατρέψει το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας μια 30χρονη κάνοντας επεμβάσεις με μπότοξ και υαλουρινικό οξύ.
Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε τα σκευάσματα που χρησιμοποιούσε ήταν απαγορευμένα στην Ευρώπη και δεν είχαν καμία έγκριση από τον ΕΟΦ.
Η καταγγελία
Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία στην Αστυνομία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι η 30χρονη, σε οικία ιδιοκτησίας της, διατηρούσε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου χορηγούσε σε πελάτες της σκευάσματα υαλουρονικού οξέως και μπότοξ.
Το συγκεκριμένα σκευάσματα έχουν χαρακτηριστεί ως απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων θεωρούνται επικίνδυνα για τους χρήστες.
Διαφήμιζε στα social media
Μάλιστα, για την προώθηση της δραστηριότητάς της και τη διερεύνηση του πελατολογίου της, η 30χρονη διαφήμιζε τις υπηρεσίες της και τα προϊόντα μέσω λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διέθετε.
Συγκεκριμένα διατηρούσε σχετικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και instagram, όπου διαφήμιζε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προϊόντα, παραθέτοντας αντίστοιχο τιμοκατάλογο.
Εις βάρος της 30χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την στην οικία της κατηγορούμενης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
– 45 συσκευασίες ιατροτεχνολογικών υλικών (υαλουρονικό οξύ κ.α.),
– πλήθος διαφημιστικών-επαγγελματικών καρτών,
– πλήθος καρτών με οδηγίες προφύλαξης και αντιμετώπισης σε περίπτωση ενοχλήσεων/πρηξιμάτων,
– κινητό τηλέφωνο,
– ημερολόγιο και ιδιόχειρες σημειώσεις.
Η δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιώς.
Στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε εταιρία εμπορίας αναλωσίμων και συμπληρωμάτων διατροφής, η οποία προμηθευόταν και διέθετε στην αγορά μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για μπότοξ και αισθητικές επεμβάσεις.
Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 32χρονος, ιδιοκτήτης της εταιρίας, προμηθεύονταν από χώρες τους εξωτερικού τα εν λόγω σκευάσματα, που σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. δεν θεωρούνται ασφαλή, και ο 42χρονος, υπάλληλος στην εταιρία, ήταν επιφορτισμένος με την περαιτέρω διακίνηση των σκευασμάτων στους πελάτες.
Οι δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός κάνει μονίμως τον ανήξερο και κυρίως τον ανεύθυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)







































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442